Hopp til innhold

Elbillading i Valdres

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valdres elbilGod nyhet for lokalbefolkning og alle som skal på fisking i Valdres. Nå kommer det semihurtigladere på Fagernes og Beitostølen.

 

Det er avisa Valdres som har oppdatert oss i dag. Før snøen kommer skal det være en semihurtiglader på plass mellom Shell og Quality Hotel & Resort i Fagernes og ved Bergo Hotell på Beitostølen. Utbygger er handlekraftige ValdresEnergi som har jobba med prosjektet siden mai. Tomt stilles til disposisjon av Nord-Aurdal kommune og Hovi på Beitostølen. Det blir betaling, rundt 45 kroner for 20 minutter. Løsningen som helt sikkert tilbys, er CHAdeMO som kan brukes av elbiler som Nissan LEAF, Mitsubishi i-MiEV, Citroën C-ZERO og Peugeot iOn. ValdresEnergi vil også bestrebe seg for å kunne tilby AC-lading som kan benyttes av Tesla Model S.

– ValdresEnergi ønsker å ta ansvaret for å tilrettelegge for elbiltrafikk i regionen. Vi ser på det som en investering i miljøet, og noe som kan bidra til å styre Øst Vest-trafikken gjennom Valdres. Kanskje får vi med dette også flere folk til å velge elbilen når de skal på hytta, sier markedssjef Line Hovrud.

Valdres elbil– Vi anslår at om lag 200 personer, både fastboende, hyttefolk og gjennomreisende, vil benytte seg av tilbudet i første omgang, men dette markedet vil trolig bare øke, sier markedssjefen.

Et par dager i forkant av at denne nyheten i dag, hadde også avisa Valdres et oppslag med en av de lokale elbilistene, Frode Rolandsgård. Han hadde noen ønsker til hurtiglading for elbilen sin. Da er det bra at ValdresEnergi allerede var godt i gang med planene.

Joda, «Fisking i Valdres» har blitt et folkelig uttrykk for å gjøre – eh – noe litt annet enn det du sier. Vazelina lånte musikken fra låta «Speedy Gonzales» – den raskeste musa i hele Mexico. Nå skal vi se hvem som blir den raskeste elbilen opp gjennom Valdres.

Sjekk hurtigladekartet hvor nå Valdresladerne har blitt inkludert.

(Bildet av Frode og mesteparten av teksten er lånt fra avisa Valdres, foto: Marit Beate Kasin)