Hopp til innhold

Elektrisk Chevy Spark forventes i 2013

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chevrolet Spark EVDenne måneden er Los Angeles i USA stedet for bilutstilling. Chevrolet er på banen med sin nye, helelektriske Spark EV.

Morsomt at dette sammenfaller med Chevrolets tilbakekomst i Norge. Ikke at vi kan forvente glitrende dollarglis, da denne tiden er over, men i kulissene venter altså en ny, liten elbil.

I et presseklipp fra USA kan de meddele at Chevy Spark sommeren 2013 vil være klar for California-markedet og i Oregon i USA. De som får tilgang til Spark utenfor USA, skal være: Canada, Sør-Korea hvor den bygges, og EUROPA. Og så lenge vi sånn geografisk sett tilhører Europa, så bør vi ha noe å glede oss til også her hjemme.

Spørsmålet blir om vi får den som en Opel-variant eller som Chevy Spark. Kanskje begge deler?

I USA er prisen indikert til US$ 25.000. Med dagens kurs blir det i runde svinger 145.000 blanke, norske kroner. Så et norsk prisnivå i underkant av trillingene vil nok ikke være så helt feil.

Chevrolet Spark EVGM forteller oss at Spark kan lades på 230V normallading, noe som vil ta ca 7 timer fra null til full. Dessuten kan den hurtiglades på 20 minutter fra 0-80% ved hjelp av den nye Combostandarden for DC-hurtiglading. Batteripakken er av typen litium og inneholder 20 kWh. I følge GM vil dette gi bilen «markedsledende rekkevidde». GM kan også fortelle at motoren vil være et ekte GM-produkt bygget på en av deres fabrikker ved Baltimore, USA.

Den ferske Chevroletimportøren i Norge følger nøye elbilmarkedets utvikling og utelukker over hodet ikke at Chevrolet Spark EV vil finne veien til våre breddegrader. Elbilforeningen reiser seg opp i trampeklapp for en beslutning om å forsere denne introduksjonen. Er det noe vi trenger, så er det flere elbilmodeller på markedet.

Vi tok en rask tur til en herværende forhandler av Chevrolet i Oslo, for å ta en nærmere titt på Chevy Spark, dog i fossil form. En snerten liten bil med moderne eksteriør og interiør, artige farger og akkurat så kompakt som en bil for nærtrafikk og trange bygater bør være.

Chevrolet Spark EVPlass til 4 med litt bagasjeplass gjør at Chevy Spark kan bli en artig liten EL-tass på norske veier. Chevrolet sier at den vil ha 130 hester med solid dreiemoment som trolig vil gjøre lille «Sparky» til en skikkelig kvikkas. 0- 100 km/t gjøres unna på i underkant av 8 sekunder.

Osloforhandleren sa at de kjente til Spark EV, og ville ønske den hjertelig velkommen i sine salgslokaler den dagen den dukker opp. De er entusiastiske for Chevrolet-merket som de faktisk har solgt i en årrekke, og kunne meddele at de allerede hadde solgt et par Chevrolet Volt som er Opel Amperas ektefødte tvilling.

Kjenner vi Norges elbilkonge rett, Bernt G. Jessen, mannen bak suksessen med i-MiEV, kan det hende at Chevrolet får konkurranse av søstermerket Opel. For der er nå Jessen blitt Norgessjef. Han kan da ikke helt ha glemt de helektriske bilene.

Mer i Chevrolets pressemelding.

Chevrolet Spark EV