Radkutsche rapid

Garantert medvind på denne spesielle lastesykkelen som har toppfart på 45 km/t.

RESULTAT: 9 – SVÆRT BRA! 
PLUSSStor bistand i bakker, viser restrekkevidde.
MINUS: Dette er en S-pedelec som gjør at du må registrere den som moped. Dermed kan du heller ikke bruke den på gang- og sykkelveier.

Rapid er en helt spesiell lastesykkel som kan kjøre 45 km/t og har utrolig stor kraft. Forhjulsdrift og høy kvalitet på alle komponentene er de viktigste fortrinnene.

På Rapid har du alltid garantert medvind, også med full last og i bratte motbakker. Navgirsystemet fra Rohloff har topp kvalitet og er perfekt til transport-elsykler med forhjulsdrift. Denne testsykkelen skiller seg ut fra de andre syklene, for her styrer du motoren med et dreiehåndtak slik at du selv bestemmer hvor mye skyv du vil ha. Det krever litt koordinasjon og øvelse, for motoren har rask omdreining og kan lett få det lille forhjulet til å spinne. I høyere hastigheter er det ekstra tilfredsstillende at den fremre motoren lett akselererer til 45 km/t. Den gir deg stø kurs og tåler vibrasjonene i forhjulet.

Rapid har de beste målingene for motorassistanse for lastesykler i testen, og dessuten beste rundetid av alle de elektriske lastesyklene. Dette gjør den spesielt velegnet til lengre fjellturer. Produsenten Radkutsche tilbyr en rekke modeller både til transport av barn og til bedriftsmarkedet. Sykkelen får karakterene «god» i klassen elsykler for bedrifter og to «meget god» i disiplinen elektriske lastesykler i klassene familie og bedriftsmarkedet 50+. Med andre ord: en sykkel som yter svært godt!

Sykkelen er behagelig å kjøre med to dreiehåndtak: 14-girsystem fra Rohloff på høyre side og trinnløs styring av motoren på venstre. Resten av utstyret og de mange kablene virker litt gammeldags (en plastboks med et LED-display og en separat sykkelcomputer) – men de fungerer perfekt.

Den kraftige fremre motoren gjør sykkelen enkel å håndtere. Motoren på forhjulet stabiliserer sykkelen så det er det lett å svinge rundt hjørner. En solid og stabil konstruksjon gjør også at hele kjøreopplevelsen blir god

Tekniske spesifikasjoner

  • Motortype / motorplassering:880 Watt eZee framhjulsmotor
  • Rekkevidde (min / maks):27,5 - 51,3
  • Rammestørrelse:Unisex 50
  • Gir:Rohloff speedhub 14-delt
  • Sensortype:Bevegelse- og fartssensor
  • Bremser foran/bak:Hydrauliske felgbremser Magura MT5E
  • Dekk:Schwalbe Big Ben 55-406/ 55- 599
  • Ekstrautstyr / annet:Innsats dersom det skal sitte barn i kassen.
  • Testet:2016