Riese & Müller Loads touring HS

Load er én av to elektriske transportsykler som kan kjøre 45 km/t. Og den er svært allsidig.

RESULTAT: 9 SVÆRT BRA!  
PLUSS: Lang rekkevidde i by og på landevei, viser restrekkevidde, oppstarts- og trillehjelp, lav totalvekt. 
MINUS: Kan kjøre i 45 km/t noe som gjør at du må registrere den som moped, og kan ikke bruk den på gang- og sykkelveier. Høy pris. 

Load har fulldemping, og leveres nå for første gang med doble Bosch-batterier. Lang rekkevidde og høy ytelse bidrar til at denne sykkelen er kåret til den aller beste all-round-sykkelen!

Load er én av to elektriske transportsykler som kan kjøre 45 km/t. Den hører til i klassen for transportsykler, men for å kunne rangere den skulle vi hatt minst tre tilsvarende sykler i denne klassen. Load er imponerende lettkjørt. Det skyldes en kompakt konstruksjon, motoren på 350 watt og et effektivt klassisk avhoppsgir – bra, selv om kjeden og tannhjulene blir raskere slitt enn andre løsninger. Transportkassen har et gunstig lavt tyngdepunkt, og det samme gjelder barnebenken med plass til to barn. Benken er utstyrt med seler av høy kvalitet. Load er den eneste sykkelen i testen som har fulldemper. Det eneste som la en demper på stemningen hos testsyklistene, var at det var tungt å komme opp i 45 km/t på flatmark.

Rekkevidden er likevel så god at Load får karakteren «meget god» i klassene tursykkel og bykjøring, og «god» i vurderingen av brukervennlige elsykler. I klassene familiesykkel og transportsykler for bedriftsmarkedet 50+ får den også «meget god» – med et lite minus for relativt liten lasteplass.

For å utvide rekkevidden brukte vi en sykkel med reservebatteri da vi testet Riese & Müller Load touring HS. Styret er godt å holde i og kan justeres uten bruk av verktøy. Andre praktiske detaljer er flaskeholderen og låsen på rammen. Demperne bak gir ekstra god komfort. Du kan få oppheng til en ekstra foldelås som tilbehør.

Dempegaffelen foran gir ekstra sikkerhet og komfort. Den flate barnebenken er laget en behagelig kloss av skum. Siden barna plasseres lavt, er det begrenset plass til ekstra bagasje, men fordelen er at sykkelen blir lettere å manøvrere, spesielt hvis syklisten er lett i kroppen.

Tekniske spesifikasjoner

  • Motortype / motorplassering:350 Watt Bosch performance midtmotor
  • Batteristyrke:2 x 500 watt Li-Ion 36 v, 13,5 Ah
  • Rekkevidde (min / maks):43,3 - 80,6
  • Gir:Shimano Deore XT 11-delt
  • Sensortype:Tråkk-, kraft- og fartssensor
  • Bremser foran/bak:Hydrauliske skivebremser Tektro Auriga
  • Dekk:Schwalbe Big Ben Pluss 55-406/ 55 599
  • Testet:2016
  • Importør:www.evoelsykler.no