Hopp til innhold

Elsykkelforsikring for dyre sykler

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har vært etterlyst lenge: En elsykkelforsikring som også fulldekker kostbare elsykler. Nå er den her.

Mange innboforsikringer har mangelfull dekning, høy egenandel og uoversiktlige vilkår for forsikring av dyre sykler. Det nye store og voksende markedet for elsykler stiller nye krav til forsikringsbransjen. Nå har har den første komplette elsykkelforsikringen kommet.  Det betyr at du kan få fulldekket din elsykkel – selv om den koster opp mot 100.000 kroner. Longtail elsykkel fra Felt BruhlauTide Forsikring og EVO Elsykler har sammen utviklet et forsikringstilbud basert på erfaringer og ønsker fra elsyklister, og som er en fullverdiforsikring. Forsikringen finnes i to varianter; standard og premium. – Dette har vi jobbet med i over ett år, og det var på tide at noen tok ansvar. EVO hjelper alle elsyklister, og formidler forsikringen til alle – uavhengig av hvilket merke og modell du har, bare elsykkelen er under tolv måneder gammel. Kom innom en av våre butikker for å få hjelp, inviterer daglig leder Hans Håvard Kvisle, EVO Elsykler AS.

Pris

En dedikert elsykkelforsikring skal ha oversiktlige vilkår, realistiske sikkerhetskrav, gode tjenester, fornuftig prising og høy dekning ved tap. Akkurat som det skulle være en bilforsikring. Det kan når tilby med løsningene standard og premium. Årlig koster forsikringen fra 1.100 kr til 2.500 kr for elsykler i prisklassen kr 20-40.000 kr. Transportsykler som har plass til mesteparten av familien, vil koste 2.500-3.000 kr. Alt avhengig av dekningen du velger. På toppen av dette kan du få 15 prosent rabatt ved å tegne forsikringen for tre år. – Vi oppfordrer forsikringsbransjen til å lære av dette forsikringstilbudet. Det bør være uproblematisk å få forsikret kostbare lastesykler. Nå ser vi at det er mulig og noe som Moustache elsykkelresten av bransjen kan lære av, sier Hulda Tronstad, prosjektansvarlig for Jobbsykkelen, et samarbeidsprosjekt for elsykkel som blant annet Elbilforeningen og Syklistenes Landsforening deltar i.

Vilkår og krav

Premium er en fullverdiforsikring som gir en helt ny, tilsvarende elsykkel eller sykkeldel om uhellet er ute. Dessuten dekkes alle skader som kan oppstå ved velt, påkjørsel eller punktering. Til og med veihjelp er inkludert i denne løsningen. Det stilles enkle og fornuftige krav til elsykkelen, valg av lås, parkering og registrering i Falck sykkelregister. – Elsykkelmarkedet er i kraftig vekst uten at forsikringselskapene har tatt ansvaret for at elsyklistene får en god forsikring som gir dem tryggheten i hverdagen. Tide tilbyr konkurransedyktige og tilpassede løsninger, nå har vi med glede tatt rollen med å hjelpe elsyklistene, uttaler markedsdirektør Jørn Ernst, Tide Forsikring.