Hopp til innhold

– En fantastisk opplevelse

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elbilforeningen og Syklistenes landsforening markerte bilfri dag sammen, med prøving av elsykkel for ansatte i DNB og flere andre bedrifter i Oslo.

Guri Melby, byråd for samferdsel og miljø i Oslo kommune og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad var med på laget til jobbsykkelen.no.

Konkurrerer med bil

– Å prøve elsykkel er en fantastisk opplevelse. Jeg prøvde elsykkelen opp den bratte bakken til Ekebergrestauranten uten en eneste svetteperle, smiler Guri Melby.

Hun mener elsykkelen har egenskaper som i større grad enn vanlig sykkel kan konkurrere med bil.

– Elsykkelen gjør at å sykle til jobben blir et alternativ til flere. Enten de har for lang vei, en for bratt bakke eller begrenset med dusjmuligheter på jobb, sier hun.

For å legge til rette for elsykkel tror byråden at kommunen kan bidra med bedre innendørs parkeringsmuligheter for sykkel i samarbeid med næringslivet.

– Arbeidsgivere kan bidra med tilpasset sykkelparkering for sine ansatte, sier hun.

Elsykkel er ikke juks

Tidligere proffsyklist Mads Kaggestad jobber for å få bedrifter til å fremme helse og trivsel hos sine ansatte. Han mener at elsykkelen kan være et svært godt alternativ for de som ønsker å komme i gang med sykling.

Mads Kaggestad
Mads Kaggestad anbefaler elsykkel for de som vegrer seg for å komme i gang med sykling.

– Med elsykkel blir terskelen for å gå over til sykkel mindre. Du kan starte med god hjelp av den elektriske motoren og skru ned effekten gradvis når du kommer i bedre form.

Han mener at elsykkelen slettes ikke er juks, men vil gi bedre helse og trivsel for de som ikke sykler fra før.

– Elsykkelen gir deg den mestringsfølelsen du trenger for å komme i gang med sykling, sier Kaggestad.

Elsykkel til møter

Han oppfordrer alle bedrifter til å tilby elsykler for sine ansatte for møtevirksomhet i byen i stedet for bil eller taxi.

– Litt blodsirkulasjon og frisk luft gjør deg kvikk og opplagt til neste møte, sier Kaggestad.

Elbilforeningen og Syklistenes landsforening samarbeider om jobbsykkelen.no som skal få flest mulig til å prøve en elsykkel, den perfekte jobbsykkelen.

På bilfri dag 22. september var vi på besøk hos DNB, Embriq og KLP i Bjørvika og avsluttet dagen hos If på Vækerø. Bilfri dag ble markert i samarbeid med Bymiljøetaten i Oslo kommune.

{igallery id=5659|cid=26|pid=1|type=category|children=0|addlinks=0|tags=|limit=0}