Hopp til innhold

En pimpet Tesla fra Rinspeed

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

De er kjent for bilgalskap, og serverer verdenspremiere på konseptet «XchangE» i Genève. Idéskaperne har vrengt ut standardinteriøret i en Tesla Model S og lagd kino for to.

GENÈVE (elbil.no): De fleste vil være enige i at en Model S skiller seg ut i utgangspunktet. Men elbilen Rinspeed premiereviser på bilutstillingen i Genève drar det hele noen lange steg videre.

For det første kan rattet plasseres midt i dashbordet. Dette gjøres når setene foran konverteres til to bakovervendte lenestoler, om vi kan kalle dem det, som mest av alt minner om «business class» i langdistansefly.

Poenget? At to personer skal kunne se film på en stor fremovervendt skjerm plassert der baksetet normalt er.

På toppen av det hele skal bilen kunne kjøre seg selv, ved hjelp av elektronikk satt i system, og være såkalt autonom. Det gir altså mulighet til hjemme- eller bortekino underveis. Men ikke bare det; Rinspeed-konseptet betyr også at bilen i fremtiden kan bli et fullt utstyrt hjemmekontor – med alle kommunikasjonsmuligheter.

RinspeedLes også:

Infotainment i ytterste potens

Model S-studien viser hvordan biler vil «bevege oss», i dobbel forstand, om bare noen få år. Det mener Rinspeed-gründer Frank M. Rinderknecht, som har fått med seg en lang rekke aktører i realiseringen av konseptbilen. Rinderknecht er kjent for å tenke stort, og setter ofte ideene ut i live.

– Så langt har ingen andre i praksis tatt konsekvensen av denne utviklingen, fra førerens perspektiv. Når alt kommer til alt, vil det å kjøre i en førerløs bil ikke kreve at man stirrer på veien. En slik bil vil i stedet gi mulighet til å tilbringe tiden på en mer meningsfull måte, filosoferer Rinderknecht.

Rinspeed

Ikke bare når det gjelder å se film, men altså at dødtid i bilen – for eksempel i kø – kan utnyttes til kontorarbeid. Dette er hovedmotivasjonen bak innvendig teknologi og interiør i Teslaen.

Ytre sett er det merkbare endringer både i front, sideskjørt og hekk, signert karosserifikseren Mansory. De største endringene er likevel gjort på innsiden, der den kraftfulle elbilen har fått et annerledes og fargerikt interiør. Smakfullt? Døm selv.

I tillegg er bilens i utgangspunktet respektable stereoanlegg erstattet med noe som virkelig sier dunder og brak, levert av den kjente lydkomponentleverandøren Harman.

Detaljene ved dette prosjektet er for mange til å nevnes her. Mer finner du på Rinspeeds hjemmeside.

Rinspeed

Har sans for elbil

Rinspeed«XchangE» er utstyrt med en spesiell «ladearm»Nå er det ikke første gang Rinspeed gir seg i kast med en elbil. Den forrige, microMAX, ble premierevist på fjorårets Genève-utstilling. I motsetning til Model S er microMAX en lett, kort og høy varebil – eller miniminibuss. På årets utstilling fremstår den i det sveitsiske industriselskapet Lindes drakt.

Og det siste krumspringet? Det er vel høyst usikkert hvor stort markedet foreløpig er for modifiseringer av denne arten, selv om vi ikke skal se bort fra at konseptbilen er helt i Tesla-gründer Elon Musks ånd.

Prislappen på «XchangE» er ukjent, men alt tyder på at en slik elbil blir dyr. Veldig dyr.

Men det vi så på Genève-messen, kan tyde på at det er et gryende marked for lettere eller mer omfattende individualisering også av elbiler.

 Rinspeed