Hopp til innhold

En stæsja LEAF

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nissan LEAF lowrider«Ingen flammelakkerte elbilkonsepter med feite felger, sota ruter eller heavy lydanlegg», skriver Sjur Stampe i sin reportasje fra Oslo Motor Show. Han tror det blir noen år til vi får se det. Men si ikke det.

I den bortgjemte bygda Hoston i Trøndelag går det i alle fall en Nissan LEAF med stylingsett. Rune Kvernland var den første som fikk LEAF i Orkdal, i november 2011. Han bor i Hoston og pendler vel 6 mil til jobb hos high-tech-firmaet Atmel i Trondheim.

I forbindelse med jobben reiser han mye til utlandet, og Kvernland oppsøkte en Nissan-forhandler i California høsten 2010 for å teste LEAF. Han ble overbevist om at dette var bilen han ville ha, og la inn sin bestilling ti måneder før den kunne leveres.

– Den så snål ut, men jeg så potensialet, påpeker han.

Med det tenker han først og fremst på sparte bilutgifter, som han summerer opp slik:

1.200 kroner spart i bomavgift per måned, 2.400 i diesel, og i tillegg kommer billigere forsikring – minst 3.600 i måneden totalt.

Nissan LEAF lowriderMen Kvernland så også mulighetene til å style opp bilen – få den til å stikke seg ut i LEAF-flokken. Han har laget seg en elektrisk «lowrider» med 19 toms lavprofildekk og ekstrautstyr i form av skjørt nederst på karosseriet.

– JDM, sier han med en viss stolthet. JDM? Vi ser ut som et spørsmålstegn, og han må forklare: JDM betyr Japan Domestic Market – dette er utstyr som bare er til salgs i Japan. Og Rune drar også til Japan i forbindelse med jobben, og fikk Atmel-forbindelse der til å ankaffe stylingsettet.

Da han kom med den lange pakken med sideskjørtene til bilen ble han spurt i innsjekkingen hva dette var for noe.

– Ski, sa han freidig, og med norsk pass ble han selvfølgelig trodd på det.

Men man må lide for skjønnheten: Med slike dekk blir kjørelengden kortere og han må ta det roligere over uregelmessigheter i veibanen.

Jeg er litt hjerneskadet – jeg synes det er tøft, sier bileieren.

Elektrisk lowrider: Med 19 toms lavprofildekk og ekstrautstyr i form av skjørt nederst på karosseriet, blir Rune Kvernlands LEAF det som på bilspråket omtales som en lowrider. Litt senket på fjærene er den også.

Nissan LEAF lowrider