Hopp til innhold

En velsignet elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tazzari ZeroIkke hvem som helst har det, men selveste paven i Vatikanet. Hans første elbil er en Tazzari Zero. Vi forventer at 1,6 milliarder katolikker følger etter.

De katolske overhodene har alltid vært flinke til å hente inn almisser. Denne gangen fra det italienske selskapet NWG som har skjenket Vatikanet en Tazzari Zero. Helt gratis. Rett og slett fordi de vil honorere hans aktiviteter for å gjøre Vatikanet grønnere. Mon tro om det også følger en liten velsignelse av giverens aktiviteter? Mange elbilprodusenter gjennom historien kunne ha trengt det.

Overrekkelsen av elbilen omfattet en velsignelse og en bønn til St. Christopher, beskytteren for alle reisende, om at elbilen alltid vil bli kjørt trygt. Vatikanets representant uttrykte at alle troende bør respektere skaperverket som en stor gave fra Gud. Det skal gå i arv til neste generasjoner slik at vi kan høste av dets frukter og leve i fred med alle Guds andre skapelser. Vi må ta ansvar for å behandle denne store gaven som vi har blitt gitt.

Utsagnene kan tolkes slik at vi om mulig bør kjøre elbil framfor forurensende og ressursødende kjøretøy.

PavebilI 2008 installerte Vatikanet solcelleanlegg for å produsere strøm. Opptatt som de også er av å bruke fornybar energi. I den sammenheng ble det fra Vatikanet sagt at paven har skikkelig lyst på en elbil. Men at den må han få heller enn å kjøpe. Der er ikke paven så ulik oss andre, nei.

Nå fikk han da elbilen sin. Dessverre kan ikke paven sjøl bruke den, men den skal være tilgjengelig for hans medarbeidere i Vatikanet. Pavebilene må ha et høyere sikkerhetsnivå og gjerne et tilbygg som nok blir en smule vanskelig å få plass til på en liten Tazzari Zero.

Mercedes-Benz er favorittmerket. Bilmerket jobber for å få til en ladbar hybrd av en M-klasse SUV. Vi får håpe at den snart kommer på veien slik at de troende som stiller opp for å motta pavens velsignelse, slipper å puste inn forurensende eksos.

Paven har en fabelaktig evne til å få undersåttene til å følge hans budskap. Det er stor respekt for pavens synspunkter blant katolikkene verden over. Så hvis de nå velger å følge hans budskap om at elbil er velsignet, vil vi tro at det blir litt av et elbilsalg blant verdens 1,6 milliarder katolikker.

Men skal de ha en liten toseters elbil som Tazzari Zero, må de nok være litt lemfeldige med den katolske kirkens doktrine om å ikke benytte moderne hjelpemidler til familieplanlegging. «Every sperm is sacred», sang Monty Python noen tre tiår siden. Det sies at dagens pave kanskje er litt mer romslig på dette punktet.

Vi velger i det minste å tro at den katolske kirken er ufeilbarlig i sin lære når den anbefaler elbil.