Hopp til innhold

Energi for kropp og elbil på Coop

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ladeplass Smart Club AlnabruCoop har i det siste etablert ladeplass for elbil ved flere butikker rundt i landet. Per Christian Berg i Coop Norge Eiendom sier de følger med på bruken og vil etablere flere ladeplasser om behovet blir større.

 

Av og til kan det være greit å ha tilgang til lading i matbutikken, særlig om vinteren. Det er i hvert fall en grei forsikring hvis batteriene nærmer seg utladet. En liten påfylling av strøm mens man handler kan være nok til å komme seg hjem.

Samvirkelaget Coop tilbyr ladeplass for elbilister på 16 av sine butikker rundt om i Norge. 13 Coop matbutikker og de tre Smart Club-butikkene på Østlandet. Rekord blant de store matvarekjedene så langt vi har oversikt i ladedatabasen NOBIL.

Ladeplass CoopPer Christian Berg i Coop Norge Eiendom kan fortelle at de sentralt i Coop har sørget for ladeplasser på Smart Club-butikkene hvor det er størst kundegrunnlag. Han sier at det også er her man tilbringer såpass lang tid at det er verdt å bruke tiden på å plugge inn kontakten.

– I matbutikkene er man normalt for kort tid til at det gir mening å plugge inn kontakten. På de større butikkene i Stor-Oslo og de større byene står man parkert lengre. Uansett følger vi opp der det er elbiler, men foreløpig er ladeplassene lite brukt, sier han.

I butikker og kjøpesentre kan såkalt semihurtiglading være mer aktuelt. Med denne løsningen kan man lade opp batteriene på 1-2 timer. Berg syns det høres ut som en interessant løsning han ønsker å se nærmere på.

Utbyggingen av ladeplasser har ifølge Berg vært litt tilfeldig siden Coop er et samvirke der medlemmene selv eier butikkene. Det har derfor ikke vært en sentral strategi for utbygging av ladeplasser.

– Vi syns elbil er et bra tiltak som er verdt å støtte. Da det kom en statlig støtteordning for etablering av ladestasjoner for noen år siden ønsket vi å bidra, forteller Berg.