Hopp til innhold

EVS27 – delta på den store elbilhappeningen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

EVS27Norge er Europas elbilfyrtårn. La oss dele på våre erfaringer og kunnskap – men ikke minst skape optimisme hos andre ved å være tilstede på høstens konferanse og utstilling i Barcelona.

EVS27 går av stabelen 17-20.november i Barcelona. Bare tidspunktet og byen taler for at du ikke skal tenke på å være noe annet sted.

 

Det er fire hovedaktiviteter

Dette er det tjuesjuende EVS som går av stabelen. Utvilsomt verdens viktigste og største arrangement for alle som er interessert i elbil o.l. Det arrangeres ca hvert halvannet år. Ifjor var det EVS 26 i California med over 5.000 deltakere fra 47 land, mer enn 500 presentasjoner og over 200 utstillere. Godt med media var det. Og alltid kommer det noen celebriteter på disse arrangementene. Vi rapporterte derfra.

Deltakere

Først av alt, notér datoen i kalenderen og gled deg til moroa. Hvis du er litt interessert i elbil, da. Her får du en unik mulighet til å oppdatere deg på både stort og smått. Det er mer et spørsmål om hva du klarer å ta til deg, enn om det er noe interessant å se og lære. Såpass høy aktivitet er det nå med og rundt elbiler.

EVS27 er også en gylden anledning for nettverksbygging. Aktivitene pågår nesten 24 timer i døgnet for dem som vil utnytte alle muligheter. Og det skal du vite, med det ryet Norge nå er i ferd med å få i elbilverden, er det mange som vil ha kontakt med nordmenn. Vi kan love deg at du møter nerdete entusiaster, livsfjerne professorer, dyktige selgere, ekstremt kunnskapsrike teknologer, motiverte politikere, innovatører og den som kan svare på akkurat det spørsmålet du lenge har lurt på…

EVS27
Foredragsholdere

EVS27 er en utmerket anledning til å formidle kunnskap og erfaringer. Tusenvis av deltakere flytter seg mellom sesjoner hvor foredragsholderne kommer som perler på en snor. Det er store forsamlinger om generelle tema, gjerne med paneldiskusjoner, og små grupper som lytter til og diskuterer akkurat det som interesserer dem. I tillegg er det såkalte dialogsesjoner som er utstillinger hvor du presenterer for og diskuterer med alle interesserte som kommer innom.

I Norge har vi skaffa oss masse praktisk erfaring med elbil. Ikke gjennom testflåter, men i den virkelige verden med elbilister som er det dag etter dag, år etter år. Noe som gir oss unik kunnskap som andre også bør få del i. Det er så mange i Norge som kan mye om elbil, ladeinfrastruktur og ikke minst elbilpolitikk. 

Transnova finansierer en rekke prosjekter. Fra de helt praktiske til de som er utvikling og utprøving av ny teknologi. 

Bli derfor med på EVS27 som foredragsholder. Prosedyren er enkelt. Innen 15.februar sender du en presentasjon, eller «abstract» som det heter på engelsk, på noen få sider med hva du ønsker å foredra om. En vitenskapelig komité vurderer dette, med stor sannsynlighet synes de det er interessant, og inkluderer deg i en passende sesjon i programmet.

Endelig dokument må du levere i løpet av juni i det felles formatet som brukes. Foruten at du får formidle kunnskapen på EVS27, vil presentasjonen inngå på minnebrikka alle deltakere får og for øvrig bli distribuert under og etter EVS27 fra nettsiden.

Mer fra EVS27 finner du på her.

EVS27

Utstillere

Har du noe du vil vise fram – og målgruppa di er noen eller alle som er opptatt av el-, hybrid- eller hydrogenteknologi? Da er det best å vurdere om du ikke bør stille opp på EVS27-utstilling.

Utstillingen kan også være en fin anledning til å vise annet dere har å formidle, om det ikke er teknologi eller produkter til salgs. Men et budskap som skal fram. Og vi sier det igjen, Norge er Europas elbilfyrtårn og om vi ikke har en plikt, så bør vi ihvertfall ha stor interesse av å bidra til at flere kan høste av våre erfaringer.

De ivrigste kan også bli sponsorer av arrangementet og skape seg ekstra god publisitet.

La oss alle sammen bidra til at Norge setter sitt preg på EVS27. Det kan bety å stille ut produkter og løsninger, holde presentasjoner og foredrag, men ikke minst være tilstede for å bidra til nettverksbygging. Resten av verden trenger inspirasjonen vi kan gi slik at elbil skal vinne fram i flere markeder.

Årets arrangør er vår spanske søsterorganisasjon, AVELE, i samarbeid med den europeiske elbilforeningen AVERE (hvor Elbilforeningen er medlem), deres søsterorganisasjoner i Amerika og Asia, samt The World Electric Vehicle Association (WEVA) som samler oss alle.

Følg med på EVS27. Og ta gjerne en kikk på en film fra EVS26 som var i California.