Hopp til innhold

Fakta og myter om elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk elbilpolitikk er en suksesshistorie. Men i det siste har det florert med kritikk av norsk elbilpolitikk fordi den begynner å fungere etter hensikten.

Det er ikke måte på hva vi elbilister blir beskyldt for. Vi snyter staten for 50 milliarder kroner i tapte avgifter, elbilpolitikken fører til dyrere boliger for unge i etableringsfasen, elbiler forurenser mer enn tradisjonelle biler og elbilen er en bløff.

En klok mann sa engang «Først ignorerer de deg, så latterliggjør de deg, så sloss de med deg, så vinner du.» Den norske elbildebatten viser at vi er på rett spor.

Vi har nå oppdatert vår brosjyre Fakta om elbil som oppklarer de grunnleggende mytene om elbil. Bruk brosjyren som grunnlag og bidra med dine egne erfaringer som elbilist i kommentarfelt og i din omgangskrets.

Vi i Elbilforeningen forsøker også etter beste evne å svare på avisinnlegg og misforstått kritikk av norsk elbilpolitikk. Vi blir stadig intervjuet i media og har også skrevet flere svarinnlegg i det siste:

Men vi trenger også hjelp fra deg for å gjøre veitransporten utslippsfri. Skriv ut brosjyren «Fakta om elbil» så har du et godt grunnlag for å vinne enhver middagsdiskusjon. Utdypning finner du i lenkene under.

Flere ressurser

Bidra gjerne med flere argumenter og egne erfaringer i kommentarfeltet under!