Hopp til innhold

FBI: Elbilen under lupen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

FBIVi ser av TV-programmet at NRK Forbrukerinspektørene skal teste en elbil mot vanlig bil. Vi er så klart nysgjerrige på hva som kommer ut av dette. Her er noen klipp og info fra kveldens program. Og resultatet av en interessant spørreundersøkelse.

Norstart – Norsk Elbilforening har ikke vært involvert i dette programmet som skal vurdere om elbil er et godt alternativ til forurensende bil. Derfor veit vi ikke hvor lurt opplegget er, men det blir sikkert et godt program som gjør enda flere nysgjerrige på elbil. Og enden på visa – flere elbilister.

Vi sakser fra FBIs egenomtale:

«FBI tester elbilen mot en vanlig personbil. Sikkerheten står også i fokus. Nylig ankom det som omtales som fremtidens elbiler. Nå satser alle de store bilmerkene på å lage elbiler som minner mer om vanlige personbiler. Først ute er Mitsubishi, snart kommer også de andre merkene med sine modeller. Elbilene slik vi kjenner dem i dag, er små, usikre og lite familievennlige, men er den tiden nå over? Hele FBIs sending denne uka handler om biler, avgifter og sikkerhet.»

Sannelig er det allerede sluppet 3 videoer som må utgjøre mye av programmet. Vi får blant annet se:

Kjøpe elbil?I programmet gjengis det svar fra en fersk spørreundersøkelse: «Er elbil et reelt alternativ for deg når du skal kjøpe bil?». Svarene fordelte seg slik:

Elbilforeningen kan ikke annet enn å si at dette er et fabelaktig resultat. Mange nok oppfatter elbilen som et reelt alternativ til at vi virkelig kan få fart i markedet! Det er gledelig mange som har forstått at rekkevidde ikke er så kritisk som det gjerne framstilles som. I og rundt byene er det et overkommelig problem – eh, utfordring heter det vel. Turene på landet tar du på annet vis. Vi er sikre på at plassproblemet raskt blir overvunnet med de nye, større elbilene som vi vil få se flere av. Det er ikke den vanskeligste nøtta å knekke så lenge folk mestrer begrensningen i rekkevidde.

FBI «Elbilen under lupen» sendes idag på NRK1 kl 19.45 og NRK2 kl 00.40.

Test i-MiEV mot Polo