Hopp til innhold

Fikser lading av elbil til fjells

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

12 nye ladepunkt for elbiler står klare før vintersesongen braker løs i Trysil. Hemsedal er neste skidestinasjon på ladelista.

Ladepunktene, som åpnet torsdag, er resultatet av et samarbeid mellom Bellona, SkiStar og Santander Banks miljøfond. Eiendomssjef i SkiStar Norge AS, Trond Moen, sier han er glad for at lading av elbiler nå blir satt i system.

De nye ladestasjonene er sentralt plassert på begge sider av fjellet, rett ved Radisson Blu Resort TrysilPark Inn Trysil Mountain Resort og parkeringen på Trysil Høyfjellssenter. 

– Et økende antall av våre gjester kommer til Trysil i elbil, og vi får hele tiden spørmål om hvor det finnes ladepunkt. Nå er forholdene lagt til rette slik at de enkelt kan lade opp bilen før de skal hjem igjen, sier han.

Flexiladerne med Type 2-kontakt (for medbrakt kabel) har ladeeffekt fra 3,7 til 22 kW.

Svenske SkiStar driver forøvrig skidestinasjonene Trysil og Hemsedal i Norge, samt Sälen, Åre og Vemdalen i Sverige.

Hemsedal får åtte nye ladepunkt

Trysil-ordfører Ole Martin Norderhaug tok seg av den offisielle åpningen, og er i likhet med Moen glad for ladestasjonene.

– Kommunen har et ønske om at reiselivsnæringen skal drive så bærekraftig som mulig. Ladestasjoner for elbiler er bra i så måte, sier han.

Hemsedal får på sin side åtte nye ladepunkt, som ifølge en pressemelding skal stå klare i god tid før vintersesongen starter. 

Partnerne opplyser at det til sammen er snakk om en investering på om lag 400.000 kroner for ladestasjonene i Trysil og Hemsedal.