Hopp til innhold

Film fartstesting Tesla Model S

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla har allerede gitt oss mange filmer av testkjøring med premiumelbilen Model S. Nå har vi en flott og fartsfylt film fra et uavhengig nettsted.

Tesla Model SEdmunds Inside Line virker å være svært ivrige på å teste alle biler. Nylig fikk de kloa i en topputgave av Model S. Rett til en testbane og på med hjelmen. Vi får se noen varianter av 0-60 mph (knappe 100 km/t) som bekrefter spekken på ca 4,4 sekunder! En quarter-mile (det er amerikansk dette – 400 meter) på drøye 12 sekunder. Bremsing og sladding. Norges egen autoslalåmspesialist Øyvind Lunde kan glede seg over å se Model S forsøke seg på kjeglene.

Model S’ ytelse og opptreden står til forventningene. Det er bare å ønske Tesla lykke til. Produksjonstakten er økende fra beskjedne 10 til 50 i uka. Deretter må de trå skikkelig til hvis de i løpet av 2012 skal klare å levere 5.000 Model S. Samtidig som kontantstrømmen skal bli positiv. Sjef Elon Musk legger ikke skjul på at de neste seks månedene er avgjørende for Tesla. Akkurat som sikkert også neste år vil være, og året deretter osv.

Det begynner nok å koke litt i hodene og flagre magesommmerfugler hos hundretalls nordmenn som har reservert Model S. Men neppe en elbil de mottar før tidligst i løpet av 1.kvartal neste år. Imidlertid kan de glede seg over at prisingen i Canada er omtrent som den som har vært i USA. Gir en viss optimisme også for europeiske priser som vi venter på.

Vær litt tålmodig når du starter videoen. Først er det noen sekunder med en helt uinteressant reklamevideo for en bil vi gjerne skulle sluppet å se. Deretter får du drøye tre interessante minutter med en vakker og sprek skapning.