Hopp til innhold

Finn nærmeste ladestasjon

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

På ladestasjoner.no finner du kart med over 1.600 ladestasjoner i Norge. I kartet kan du også sjekke om hurtigladestasjoner er i drift, før du drar på langtur.

 

Nå har ladestasjoner.no også lansert app for smarttelefoner og nettbrett. Eller du kan lagre bokmerke på hjemskjermen din for samme funksjonalitet.

Det nye kartet til ladestasjoner.no fungerer svært bra, så snart du har funnet ut av noen triks for å navigere i kartløsningen.

Første gang

Første gang du åpner nettsiden eller appen til ladestasjoner.no får du opp noen valgmuligheter. Kryss av om du bare vil vise ladestasjoner som er gratis eller bare raskere ladestasjoner (over 22 kW). Krysser du av for kun offentlige vises ikke ladestasjoner som er reservert for besøkende eller ansatte i bedrifter, eller beboere i borettslag.

 

Instillinger
Velg hvilke ladestasjoner du ønsker å vise på kartet og se symbolforklaringer.

 

Klikk også gjennom symbolbeskrivelsen første gang for å se hva de ulike markørene betyr.

Trikset etterpå er å klikke på pila nede i høyre hjørne. Da kan du veksle mellom innstillinger, kartvisning eller listevisning.

 

Visning
Med pila nede til høyre kan du veksle mellom innstillinger, kart og listevisning.

 

Navigering og søk

I kartet kan du navigere for å se hvor det er ladestasjoner det er i ditt område eller dit du har tenkt deg. Søk på stedsnavn og adresse.

Zoom inn for å finne mer detaljert visning om type ladestasjon og antall ladeuttak. Hurtigladere markeres med et lite lyn. Tallet angir antall ladeuttak på ladestasjonen. På ladestasjoner som leverer sanntidsdata har markøren ulike farger etter om de er ledig (grønn), i bruk (gul) eller ute av drift (rød). Står det et spørsmåltegn har ikke ladestasjonen sanntidsdata.

Detaljert informasjon

Klikk på markøren for å få opp informasjon om adresse, tilgang og betaling. Klikk igjen for å få mer detaljert informasjon om hvert enkelt ladeuttak på ladestasjonen. Ladestasjonen kan for eksempel vise grønn status selv om noen av ladeuttakene er ute av drift.

 

Detaljert visning
Detaljert visning gir deg alt du trenger av informasjon.

 

Detaljert visning viser hvilke typer kontakter og ladefart ladestasjonen tilbyr. Sjekk først hvilken kontakt din egen elbil har for hurtiglading. For normalladestasjoner er det fortsatt mest utbredt med vanlig stikkontakt. Men den nye elbilkontakten (Type 2) blir stadig mer utbredt. Da trenger du en egen ladekabel.

For å komme ut av detaljert visning må du klikke tilbake eller pila nede i høyre hjørne for å skifte til kart eller listevisning igjen.

Alle data hentes fra den nasjonale ladestasjonsdatabasen NOBIL som Elbilforeningen drifter. Det finnes også andre karttjenester som bruker ladestasjonsdata fra NOBIL. For eksempel 1881.no og mobil-appene LadeNå! og Falck elbil.