Hopp til innhold

Foreslår egen elbilkorridor i Oslo

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Elbiler kan kjøre opp fra Operatunnelen til Vippetangen. Kongens gate fram til Akershus festning kan være forbudt for andre enn elbiler, foreslår generalsekretær Christina Bu.

Forslaget ble omtalt av NRK i dag. I samme sak hevder Oslos miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg(MDG) at alle biler – uansett utslipp – skal vekk innenfor Ring 1. 

– Noe av det viktigste med å gjøre sentrum fritt for privatbiler er å gi byen tilbake til menneskene, uttaler Berg.

Elbilforeningen mener byrådet i stedet må tenke kompromiss. Én sak er at gjennomførtte investeringer i ladeinfrastruktur innenfor Ring 1 kan være bortkastet.

– En annen er at forutsigbarhet er avgjørende. Vi ønsker en gradvis nedtrapping der eksosbiler blir kastet ut først og elbiler til slutt, sier Bu, som gikk ut med det samme budskapet i november.

Deretter kan man flytte gateparkering gradvis over til garasjeanlegg med lademulighet.

– Vi er svært glad for at det nye byrådet har ambisiøse miljøplaner for Oslo. Men hovedpoenget nå må være å få ned utslipp og støy fra biltrafikken. Det oppnår vi med elbiler, sier Bu, og understreker at Oslo er etablert som verdens elbilhovedstad.

Elbilforeningen mener dessuten at byrådet må sette strengere krav til at varetransport og taxiselskap går over til utslippsfrie elbiler.