Hopp til innhold

Fortsatt superfornøyde elbilister

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

60 prosent gir livet som elbilist karakteren 10 av 10 mulige i ny undersøkelse.

Samtidig gir 20 prosent karakteren 9, mens 13 prosent deler ut en åtter. Svarene er gitt i spørreundersøkelsen Elbilisten 2015, der 7.780 elbilister avga sine svar. Det gir et svært representativt datagrunnlag.

– Hele 91 prosent er fra godt fornøyd til superfornøyd med å være elbilister. Det overrasker oss ikke, men er kanskje ikke like godt kjent i samfunnet forøvrig, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

– At så mange er så høyt på skalaen for tilfredshet er interessant fordi hele 49 prosent av respondentene i undersøkelsen hadde eid elbil i mindre enn ett år, sier Bu.  

Kun 15 svarte, til sammenligning, at de er «svært misfornøyd» (karakter 1). Tallene rimer godt med samme undersøkelse som ble gjennomført i 2014. Også da var 91 prosent svært fornøyd med å være elbilister.

Én fornøyd elbilist gir tre nye

Den positive opplevelsen ved eierskapet fører også til mye framsnakking av elbilen, også kalt «naboeffekt».

Undersøkelsen viser nemlig at det for hver fornøyde elbilist i gjennomsnitt kommer tre nye. Her var spørsmålsstillingen «hvor mange i din omgangskrets vil du tro at du har inspirert til å kjøpe elbil?»

Hvor-mange-i-din-omkrets-vil-du-tro-at-du-har-inspirert

2.105 av respondentene (28 prosent) mener de har overbevist to andre til å kjøpe elbil, mens 1.417 (19 prosent) mener de har overbevist tre.

– Det er også morsomt at 152 (2 prosent) svarer at de har overbevist ti eller flere. Vi har mange aktive elbilambassadører i vår medlemsmasse, konstaterer Bu.