Hopp til innhold

Full feiring av 20 elektriske år

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

En uke er gått siden vi feiret våre første 20 år i elbilens og elbilistenes tjeneste. Nå kan du se jubileumsfilmen, som gir et lite innblikk i de 20 årene på 20 minutter!

Jubileumsfesten fant sted på Fabrikken i Dronningens gate i Oslo, i sammenheng med vår nordiske konferanse for elektrisk mobilitet. Konferansen brakte på mange måter foreningen tilbake til røttene, i den forstand at vi vil oppmuntre norske bedrifter til satsing på elbilrelatert teknologi. Konferansen var vellykket, og sørget for at nye bånd ble knyttet på tvers av ulike virksomheter. blogg 20151126 konferanse bu 800 Vi synes det er viktig at elbilpolitikken også gir noe tilbake til det norske samfunnet i form av arbeidsplasser og utvikling. Med 70.000 elbiler på norske veier, har Norge et fantastisk utgangspunkt for å ta en lederrolle i utviklingen. Norske elbilister er svært kunnskapsrike, og deler gjerne sine erfaringer, sier generalsekretær Christina Bu (bildet, under sin presentasjon) i Norsk elbilforening.

Premiere for jubileumsfilm

Rundt 100 feststemte medlemmer og andre inviterte sørget for å danne rammen rundt torsdagskvelden, der vår jubileumsfilm ble vist for første gang. Nå kan du se den her. Sett av 20 minutter til et innblikk i Norsk elbilforenings 20-årige historie! PS. Du kan også dele videoen, og kommentere den, på vår Facebook-side. En ytterligere symbolsk ramme sørget to utstilte elbilpionerer – Buddy M9 og TH!NK City (bildet under) for. Uten dem hadde den elbilhistorien i Norge sett helt annerledes ut. Gratulasjonstaler ble levert fra både generalsekretær Christina Bu, Bellonas Odd Olaf Schei, Electric Mobility Norways Leif Næss og Elbilforeningens styreleder Espen Hauge. De trakk opp de historiske linjene, og en rekke ressurspersoner fra den norske elbilhistorien fikk sine velfortjente hedersord. blogg 20151126 gjestene 2 800

– Vi er klare for de neste 20

Styreleder i Oslo og Akershus elbilforening, Geir Rognlien Elgvin, hadde oppdraget som DJ for kvelden. Den røde tråden var selvsagt elektrisk, og serveringen til gjestene ungdommelig: Pølse og lompe med tilbehør. Passende for en forening som nettopp hadde forlatt tenårene. Bu er stolt over å lede Norsk elbilforening i en tid der Norge inspirerer verden mer enn noen gang. Hun retter en stor takk til alle medlemmene for støtten. – Vi nærmer oss 30.000 medlemmer. Det er helt fantastisk at vi har nesten halvparten av alle elbileierne i Norge på laget. Jeg vil takke hver og en hjerteligst for støtten. Den gjør oss i stand til å fortsette vårt arbeid, og vil vil fortsette å yte vårt beste for landets elbilister. Vi er klare for de neste 20 årene, lover Bu
Hele sekretariatet i Norsk elbilforening var selvsagt samlet under festen: Christina Bu (f.v.), Magne Storebø, Indre Tamulynaite, Petter Haugneland, Hulda Tronstad (begynner 1/2-16), Gjermund Skaar, Rune Hole, Erik Lorentzen, Line Bergsjøbrenden og Ståle Frydenlund. (Foto: Geir Rognlien Elgvin)
Hele sekretariatet i Norsk elbilforening var selvsagt samlet under festen: Christina Bu (f.v.), Magne Storebø, Indre Tamulynaite, Petter Haugneland, Hulda Tronstad (begynner 1/2-16), Gjermund Skaar (foran), Rune Hole, Erik Lorentzen, Line Bergsjøbrenden og Ståle Frydenlund. (Foto: Geir Rognlien Elgvin)

FAKTA: Politiske milepæler i Norsk elbilforenings historie