Hopp til innhold

Har fire elbiler for møtevirksomhet

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål HøibackPål Høiback er HR-sjef i entreprenørkonsernet Isachsengruppen med hovedkontor utenfor Drammen. Han og de andre i administrasjonen deler på fire Nissan LEAF for møtevirksomhet.

 

Allerede for to år siden kjøpte Isachsengruppen inn fire elbiler for deling blant de 30 ansatte i administrasjonen. Konsernet har totalt over 400 ansatte.

– Vi har kontor i Oslo og i Drammen så det blir mye kjøring i mellom. Med elbil sparer vi tid ved å kunne kjøre i kollektivfeltet. Å rekke møter som starter tidlig er ikke noe problem for oss, smiler Høiback.

Pål Høiback IsachsengruppenI tillegg sparer de mye på drivstoff og å kjøre gratis gjennom bomringen.

– Vi ønsker også å vise at vi har en miljøprofil, så alt i alt er elbil et godt alternativ for oss, sier Høiback.

Isachsengruppen var tidlig ute med å ta i bruk elbil som «møtebil». De har fire Nissan LEAF som kan reserveres av de ansatte for møtevirksomhet. De fire elbilene blir brukt daglig og tilbakemeldingene er gode.

– Elbilene er behagelige å kjøre og populære blant våre ansatte. Vi har heller ennå ikke opplevd at elbilene går tomme for strøm, sier Pål Høiback.

Men det er likevel rekkevidden som trekkes fram som ulempen med elbil. Kjørelengden er en begrensende faktor i en travel hverdag.

– Bilene står på lading om natten og rekkevidden holder stort sett til vår bruk. Men når temperaturen synker ned mot 15 minus er det bra at vi har noen hurtigladere på veien. Vår erfaring er at kjørelengden synker drastisk om vinteren, sier Pål Høiback.

Ved første gangs bruk får de ansatte en rask introduksjon til hvordan de lader og kjører en elbil.

– Å få ut mest mulig kjørelengde kommer vel med erfaring, tror Høiback.