Hopp til innhold

Havarikommisjonen legger vekk Tesla-brannen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha gjort en grundig vurdering av Tesla-brannen 1. nyttårsdag, har Statens havarikommisjon for transport (SHT) bestemt seg for å avslutte arbeidet med saken.

Avgjørelsen var varslet i midten av denne uka.  

– Vi har avklart at vi vil avslutte denne saken uten å åpne undersøkelse, sier avdelingsdirektør Rolf Mellum i SHT.

Han sier SHT vil avslutte saken på rutinemessig måte. Først og fremst innebærer en slik avslutning at det redegjøres for hvilke vurderinger som er gjort underveis. Mellum konkluderer med at all informasjon som er mottatt i forbindelse med saken har bidratt til god læring for SHT.

Generalsekretær Christina Bu sier i en kommentar at Norsk elbilforening oppfatter det som en god nyhet at SHT velger ikke å åpne en nærmere undersøkelse av saken. En forklaring på om batteripakken kunne ha vært reddet, dersom det lokale brannvesenet ikke hadde latt bilen brenne ut, har vi imidlertid ikke fått.

Til California for undersøkelser

Hurtigladestasjonen på Brokelandsheia gjenåpnet forøvrig sent torsdag kveld i forrige uke. Siden har de seks opprinnelige ladepunktene vært operative.

Når det gjelder den brannrammede bilen, er det fortsatt en god del arbeid som gjenstår.

– Undersøkelsene pågår fortsatt. Vi fikk full tilgang til bilen for bare noen dager siden, og er i ferd med å sende den til California for videre gjennomgang. Vi kommer tilbake straks vi har nådd en konklusjon, opplyser Teslas kommunikasjonsjef i Norge, Even Sandvold Roland.