Hopp til innhold

Her kan du utfordre deg selv og elbilen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under Oslo Elbilslalom søndag 28. september blir elbil og motorsport ett. Melder du deg på tidlig, koster deltagelsen ingenting.

Arrangementet finner sted på Tryvann p-plass mellom klokken 12 og 17, like ved Tryvannstårnet, og vi garanterer spennende utfordringer.

– Vi inviterer alle som disponerer en elbil til å delta, og arrangementet er selvsagt for folk i alle aldre. Du trenger ikke å ha noen som helst erfaring med billøp og motorsport, sier markedssjef Rune Hole i Norsk Elbilforening.

Du trenger heller ikke hjelm, kjøredress og annet utstyr for å kunne delta. 

– Det eneste du trenger en elbil i godkjent stand, uten løse gjenstander liggende i kupeen. Vi fikser eventuell oppbevaring av bagasje på stedet, sier Hole.

Samarbeider med KNA

Arrangementet er kategorisert som autoslalom. Dette er et ferdighetsløp med utfordringer som i racing, men uten langstrekker med høy toppfart. 

– Dagen gir gode muligheter for å teste både elbil og kjøreferdigheter i meget trygge rammer. Vi står også for engangslisens og forsikring for alle deltakerne, sier Hole. 

Elbilforeningen arrangerer autoslalomen i samarbeid med Kongelig Norsk Automobilforbund (KNA). 

– KNA er ledende på motorsport i Norge, og vil sikre at det løpstekniske opplegget er i orden. I tillegg vil Falck Redning være tilstede med bergingsbil og personell, så om noen får tekniske problemer, er hjelpen på plass umiddelbart, sier Hole.

Plasseres i egne klasser

– Vi vil ha egne klasser for ulike modeller. Det vil også bli egne debutant- og ekspertklasser. Har du prøvd autoslalom før, regner vi deg som ekspert, sier Hole. 

Han understreker at det dessverre ikke er kapasitet for lading av elbiler på Tryvann. Hvis du kommer langveisfra, eller har glemt å lade, bør du sørge for en hurtiglading i Oslo-regionen før start. 

– Returen til Oslo sentrum vil ikke kreve mye strøm. 500 høydemeter tilsier at du faktisk kan komme tilbake til Oslo med mer regenerativ lading enn forbruk, sier Hole.

Husk: Forhåndspåmelding innen mandag 22. september gir gratis deltagelse (send e-post til indre@elbil.no). Påmelding direkte på Tryvann koster 100 kroner, som må betales kontant.