Hopp til innhold

Historisk elsykkelsamling

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brorparten av elsykkelbransjen var i går samlet på det største elsykkelarrangementet i Norge noensinne.

Nærmere 60 elsykler var på plass i Tøyenparken, i det som kan kalles den voksende elsykkelbransjens første sammenkomst. 14 ulike forhandlere representerte både elsykkelbransjen, sportsbransjen og detaljhandelen.

– Elbilforeningen er glad og stolt over at prosjektet vårt Jobbsykkelen så ettertrykkelig har klart å sette elsykkel i fokus. Elsykkel er en del av løsningen for framtidas transport, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeningen.

– Vi konstaterer at mens prosjektet Jobbsykkelen.no har pågått, har salget av elsykler blitt doblet årlig. Og vi går igjen mot en omsetningsrekord for elsykler.

blogg 20160412 elsykkel tøyen bakke 800

Valgmulighetene for norske elsykkelkjøpere er nå flere enn noensinne. Antall rene elsykkelbutikker øker, i tillegg til at sportsbransjen nå har bedre utvalg enn før.

Inngår samarbeid med Extra Energy

Elbilforeningen inngår nå samarbeid med Extra Energy, blant annet om publisering av tester av elsykler. Extra Energy, med direktør Hannes Neupert (i midten på bildet), har testet elsykler siden 1992, og er den beste, uavhengige europeiske testeren.

blogg 20160412 elsykkel tøyen detalj 800

– Vi har den beste oversikten over elsykler solgt i det europeiske markedet, og vi er uavhengige av markedsaktører, understreker Hannes Neupert. 

Han er opptatt at av folk skal vite hva de kjøper, og at noen må stille med uavhengig informasjon. Elsykkeltestene vil bli offentliggjort på Elbilforeningens nettsider i løpet av våren.

En unik elsykkelmodell

Vendela Kirseboms egendesignede elsykkel var et populært innslag under arrangementet. Hun måtte stadig ut på tur for å vise den fram for interesserte mediefolk.

blogg 20160412 elsykkel tøyen vendela 800

– Jeg er stolt over å hente inn min tyrkiske bakgrunn i designet av denne sykkelen, forteller Kirsebom.

Designet er først og fremst turkis og sjøgrønt med ulike tyriske elementer.

Sykkelen er enkel med pedalbrems og to gir, og kan åpne for elsykkelkjøp i andre målgrupper enn tidligere.

Disse kom på det første bransjetreffet

blogg 20160412 elsykkel tøyen 4 800

Arrangør er jobbsykkelen.no. Jobbsykkelen er et prosjekt som skal fremme elsykkelen som transportmiddel. Med i prosjektet er Elbilforeningen, Syklistenes Landsforening, Transportøkonomisk institutt, Kristansand kommune og elsykkelbransjen. Finansiert av Transnova/Enova.