Hopp til innhold

Historisk landsråd i Elbilforeningen i helgen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

At Norsk Elbilforening er i sterk vekst, bekreftes klart og tydelig av dette bildet fra helgens landsråd i København. Nå intensiverer vi arbeidet med å legge til rette for lokalt elbilengasjement. 

Målet er at foreningens stadig flere lokallag skal bli tydelige elbilstemmer land og strand, med god kjennskap til hva som skal til for å gjøre elbilen til et enda bedre alternativ.

Dette var hovedmotivasjonen bak historiens første landsråd i Elbilforeningen. I alt 35 engasjerte elbilister –  foreningens styre og sekretariat inkludert – fikk god anledning til å diskutere hvordan vi skal bygge organisasjonen videre, hjelpe elbilister med råd og tips, samt bidra til en mer miljøvennlig transportframtid.  

– Vi sitter igjen med en lang rekke positive inntrykk etter helgen. Jeg fikk snakket med de aller fleste som deltok, og det var svært nyttig å høre om deres erfaringer og oppleve så mye engasjement. Vi tar med oss mange gode innspill videre, og vil jobbe mye med å få på plass driftige lokallag – samt bistå dem – framover, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening.

– Spennende å se hva vi kan få til

Elbilforeningen har allerede flere svært operative lokallag. Hordaland Elbilforening er blant dem som har kommet lengst i å finne formen. I løpet av landsrådet delte leder Martin Hagen sine erfaringer så langt. Han har sterk tro på fortsettelsen:

– Jeg synes det virker som om det er mange som ønsker å engasjere seg lokalt. Det var blant annet mye engasjement rundt ladeplasser og lokale arrangementer. Et nettverk for dem som er engasjert hvor man utveksler ideer og erfaringer er også en flott ting som kom ut av samlingen. Det blir spennende å se hva vi kan få til sammen fremover, fastslår Hagen.

Målet med landsrådet var nettopp å gi potensielle tillitsvalgte en innføring i hva det vil si å ta på seg et lokalt verv – samt grunnleggende opplæring i organisasjonsarbeid. Dette tok Elbilforeningens styreleder Espen Hauge seg av.

– Landsrådet var en start på noe større, og vi håper selvsagt at så mange som mulig engasjerer seg i fortsettelsen – også i nye lokallag, fastslår Bu.

blogg-20140909-clever 800 

Lærte av CLEVER

Et hovedpunkt på agendaen var besøket hos den danske hurtigladeoperatøren CLEVER (bildet over). Her tok administrerende direktør Lars Bording hjertelig imot, og ga et innblikk i hvordan selskapet jobber.

Den karismatiske sjefen sørget for å holde landsrådet i ånde i over en time, og fikk også en rekke spørsmål.

Han kom også inn på forskjellene mellom det danske og det norske markedet, og hvorfor CLEVER foreløpig ikke har vurdert seriøst å prøve seg i Norge (mer om dette i en senere artikkel her på elbil.no).

PS. Ønsker du å bidra til Elbilforeningens arbeid lokalt? Mangler et driftig lokallag? Ta uforpliktende kontakt med oss via epost på elbil@elbil.no.