Hopp til innhold

– Hjelp, badet vårt kjører 12.000 km

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Med en slik årlig kjørelengde, håper jeg inderlig at badet ikke går på kullkraft, skriver Tesla-eier Bjørn Jarle Gundersen i denne humoristiske og tankevekkende kommentaren.

KOMMENTAR: Jeg har regnet meg fram til at forbruket på det minste badet vårt tilsvarer en Oslo-tur i måneden. Det er 110 mil tur/retur.

Badet det er snakk om, er 6 kvadratmeter stort og i tilknytning til soverommene. Noen i familien liker å ha det varmt der, og når jeg setter kablene på fullt trekker de 450 watt.

Ja, gulvet ble en gang brukt av datteren min til å ruge ut kyllinger, med temperaturer på 38-40 grader (C).

Men vanligvis, med lavere temperatur, trekker varmekabelen 300 watt. Dette er den eneste kabelen i huset jeg ikke har detaljstyring på. Regnestykket blir uansett slik: 300 watt x 24 timer x 365 dager = 2.600 kWh.

6.000 i året for sjelden luksus

Jeg hadde nylig en prat med en kollega som har utendørs boblebad. Hun benytter det ikke ofte, men det står på året rundt fordi det er behagelig å vite at hun bare kan bestemme seg for et bad om hun trenger en oppkvikker.

– Det bruker kun strøm for 500 kroner i måneden, sier hun. Samtidig har hun bestemt seg for å kjøpe ny fossilbil fordi det er enklere enn stadig å måtte lade elbil. Jeg laget et regnestykke til henne som viste at hun kan kjøre en Tesla 35.000 kilometer i året på strømmen dette boblebadet bruker.

Hun kan ofre meg en tanke hver gang hun betaler bensinregninga si.

Har du også blitt mer bevisst på strømsparing i heimen etter at du ble elbilist? Måler du hver kilowattime mot elbilens forbruk pr. mil? Bruk kommentarfeltet! 

blogg-20150528-tesla 800
Ved å holde igjen litt på strømbruken hjemme, kan man kjøre langt med elbilen uten å se forskjell på strømregningen. (Foto/illustrasjon: Ståle Frydenlund)