Hopp til innhold

Hordaland gir støtte til ladestasjoner

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommuner og borettslag i Hordaland kan nå søke om støtte på opptil 25.000 for hver ladestasjon de setter opp for elbiler.

Elbilen er salgsvinner i Hordaland. Nå følger Hordaland fylkeskommune opp og utlyser støtteordning for kommuner og borettslag som ønsker å etablere ladestasjoner for elbil i fylket.

Fylkeskommunen har som mål å redusere utslippene fra transportsektoren med 20 % innen 2020. Et av tiltakene for å oppnå målet er overgang fra forurensende biler til elbil. Da trengs det ladeinfrastruktur og Hordaland er allerede langt framme med utbygging av hurtigladere mellom byene i fylket.

Nå utlyses det midler for å få opp antallet normalladere i byene og i borettslag. Hordaland Fylkeskommune har foreløpig satt av totalt 1,5 millioner kroner for 2014 til støtteordningen.

For kommuner

Kommuner i fylket kan søke om støtte til ladestasjoner for innbyggere og kommuneansatte. Første tildelingsrunde har søknadsfrist 31. mai. Støtte er opptil 25.000 per ladestasjon med to ladeuttak og to tilknyttede parkeringsplasser.

For borettslag

Borettslag og sameier kan søke om støtte til opptil 25.000 kroner per ladestasjon, maksimalt 75 % av kostnadene. Søknadsfrist er 30. juni. En ladestasjon er også her definert som en ladestolpe eller ladeboks med to uttak og to parkeringsplasser.

Den nye elbilkontakten

For begge støtteordningene setter fylkeskommunen som krav at det installeres den nye elbilkontakten (Type 2), ikke vanlig stikkontakt (Schuko) som har vært mest vanlig til nå. Den nye elbilkontakten er en mer robust løsning spesielt konstruert for lading av elbil.

Søk støtte og les mer om støtteordningene på hordaland.no

Direkte lenker til søknadskjema: