Hopp til innhold

Hurtigladere for elbil ruller ut

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Meråker hurtigladestasjonNå blir det enklere for trønderne å ta en kjapp, elektrisk tur over svenskegrensa. På en iskald vinterdag ble Green Highways hurtiglader i Meråker åpna.

 

Bjørn Ove BerthelsenFram mot 2030 skal transportkorridoren mellom Trondheim og Sundsvall i Sverige bli fossilfri. En hurtiglader i Meråker, noen få hundre meter fra EL14 / Green Highway, er en av brikkene i puslespillet.

– Green Highway åpna i sin tid Nord-Europas første hurtiglader i Østersund. Nå håper vi på å få åpna neste hurtiglader på Storlien i løpet av våren. Prosjektet har, sammen med svenske energiselskap, søkt om å bygge ytterligere 10 hurtigladere på strekningene. Da vil det være mindre enn ti mil mellom hurtigladerne i løpet av 2014, uttaler prosjektleder i Trondheim kommune Bjørn Ove Berthelsen.

– Utrulling av denne type teknologi i distriktet gir nye mulighetsrom for vekst. Meråker utvikling og Meråker kommune er viktige samarbeidspartnere for oss, sier Berthelsen.

Hurtiglader MeråkerHurtigladeren i Meråker ble den 5. stasjonen langs / nært Green Highway, der Green Highway-prosjektet har stått sentralt i etablering av alle. 

Hurtigladeren i Meråker er et resultat av samarbeid mellom Green Highway, EV Power, NTE, Trondos/Coop, Nord-Trøndelag fylkeskommune og Meråker kommune, med tilskudd fra Transnova.

Det er EV Power som skal eie og drifte stasjonen på Meråker sammen med de foreløpig 6 andre hurtigladerne de har i Trøndelag. Bildet til høyre er med daglig leder i EV Power Gøran Vollan til venstre og ordfører i Meråker Bård Langsåvold til høyre.

Også denne hurtigladeren fra ABB vil levere sanntidsdata til NOBIL slik at du før turen starter, kan sjekke at den er i drift, f.eks. her.

Green Highway er et EU-finansiert prosjekt. Målet med prosjektet er å skape næringsmuligheter, redusert klimapåvirkning og et attraktivt miljø for befolkning og turister.

Green Highway jobber for en fossilfri transportkorridor på tvers av Midt-Skandinavia. Elbiler på fornybar norsk og svensk vann- og vindkraft er viktig for å nå målet, men også viktig for miljøet. Både med tanke på reduserte klimagassutslipp og bedre lokalmiljø gjennom lavere avgassutslipp og trafikkstøy.

Her kan du lese mer om Green Highway.