Hopp til innhold

Filmen til neste fredags elbilkino er klar!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo og Akershus elbilforening er godt i gang med arbeidet til det store arrangementet på Ikea Slependen fredag 22. mai. Og filmen til kveldens drive-in-kino er nøye utvalgt.

– Påmeldingene tikker inn, og vi har fremdeles ledig kapasitet til elbilkinoen som starter klokken 22.00, sier styreleder i Oslo og Akershus elbilforening Geir Rognlien Elgvin.

Alle som er med på kinoen får lov å tittelere bilen som verdensrekordholder, og hver bil får en stor goodiebag som hyggelige gaver – som opplyst i den første invitasjonen.

Og filmen som skal vises er «Back to the future 1» (1985), hvor Marty McFly (spilt av Michael J. Fox) ender opp i 2015. 

Påmelding til kinoen skjer på epost til carl.anton@stenling.no

Husker du Marty McFly? 

– Vi synes filmen egner seg godt til drive-in-kino for elbiler. Det kan være noen som ikke har sett filmen, så jeg skal ikke røpe noe om filmens elektriske innhold, men 2015 står helt sentralt i filmen. Når vi i Oslo og Akershus er midt i fremtiden med dagens elbiler, har filmen faktisk en dypere mening, sier nestleder i Oslo og Akershus elbilforening, Magne Storebø.

Fredag 15. mai begynte forberedelsene til det store arrangementet på Ikea Slependen. 

blogg-20150515-mini 1 800

En av Norges mest spesielle elbiler ble kjørt inn i inngangspartiet, og skal stå der frem til noen timer før kinoen starter. 

Det er altså en Leyland pickup, som eies av Caspar Hillle, som til daglig kjører VW e-up!. Les mer om hvordan den artige elbilen ble til her.

– Tror det blir fullt

På spørsmål om man klarer å nå målsetningen på 130 elbiler på parkeringsplassen til Ikea foran utekinoen, svarer Storebø dette:

– Påmeldingene tikker inn, og vi tror det blir fullt. Men folk må bare melde seg på helt frem til den store elbildagen. 

I tillegg til elektrisk drive-in-kino har Oslo og Akershus elbilforening en stor elbilprøvekjøring av de fleste elbilene som er i markedet i dag fra klokken 14.00 til 20.00 samme dag. 

– Mange elbilforhandlere har litt ventetid på å prøvekjøre de forskjellige bilene som nå er til salgs. For at man får flere valg i forskjellige prisklasser og størrelser, har vi samlet dem alle på ett sted, og man kan bare møte opp, snakke med en bilkyndig selger, og prøvekjøre på vanlig vis. Det er mange biler tilstede, så vi tror det blir lite venting, avslutter Storebø.

PS. Oslo og Akershus elbilforening har laget et eget Facebook-event hvor de fra mandag 18. mai fortløpende kommer til å oppdatere med de forskjellige elbilmodellene. Ikea sender fredag ut melding til alle Ikea Family-medlemmer fra Drammen til Oslo. 

blogg-20150515 mini 2 800