Hopp til innhold

Husk Fossilfri dag i morgen!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nye Ford Focus Electric stilles utSe de nyeste elbilene på markedet – og få innblikk i de fossilfrie reisealternativene du har – i morgen torsdag.

Årets fossilfrie dag fokuserer mye på hvilke fossilfrie transportmuligheter som finnes, både for folk og gods.

Arrangementet holdes på Fridtjof Nansens plass utenfor Rådhuset i Oslo sentrum mellom klokken 10 og 17, der det også blir informasjonsstands og servering av thai kyllingsuppe.

Fossilfri dag er en del av den årlige europeiske mobilitetsuken, som er verdens mest utbredte kampanje for bærekraftig mobilitet og som arrangeres hvert år mellom 16. og 22. september. Målet med uken er å få lokale myndigheter til å fremme bærekraftige transportløsninger, og samtidig oppfordre innbyggerne til å teste alternativer til privatbil. 

Disse miljøbilene kommer

Dersom du er nysgjerrig på hva som rører seg av nye elbiler, kan vi avsløre at Tesla dukker opp med sin nye Model S. I tillegg får du se:

ASKO og Posten vil vise frem de mest miljøvennlige bilene de bruker til varetransport i det daglige, mens Hertz dukker opp for å fortelle om sin Oslo-baserte bilpool, der elektriske Nissan LEAF inngår. Bilkollektivet stiller dessuten opp for å informere om sine elektriske tilbud til dem som ikke selv ønsker å eie egen elbil.

Meget variert program

Ruter har annonsert at det vil gi deg «Smaken på drivstoff og utslippene fra kollektivtrafikken i Oslo» på deres stand ved Rådhuset.

Få dessuten med deg:

Fossifri dag 2012