Hopp til innhold

Hvordan kan Tesla Model S lades?

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla ladekabel

Dette diskuteres ivrig. I begynnelsen av februar fikk vi via globale omveier et dokument hvor Tesla beskriver lademulighetene for Europamodellen av Model S.

 

9.mars 2013 ble artikkelen fra 5.februar 2013 kraftig redigert.

Etter at Tesla Motors i USA ble oppmerksom på den originale artikkelen hvor ladestasjoner.no gjenga dokumenter som viste planene for Europamodellen av Model S, har vi gjentatte ganger blitt oppfordra om å fjerne artikkelen. Det er litt håpløst å fjerne den helt da den er lenka opp flere steder. Henvendelsene vi har mottatt siden avpublisering ettermiddagen 8.mars, bekrefter dette.

Innholdet i artikkelen var nødvendigvis ikke galt. Det hevder heller ikke Tesla til oss. Hva vi skreiv var veldokumentert på tidspunktet artikkelen ble skrevet. Da var det påtrengende å få ut litt info fordi Tesla var sjøl svært sparsommelige med kommunikasjon om lademulighetene for Model S.

Nå som Tesla både frivillig og ufrivillig har letta litt mer på sløret, har ladestasjoner.no valgt å etterkomme Teslas ønsker. Vi ser liksom ikke hensikten med å krangle med verdens største elbilpionér. Nei, Tesla vil vi heller samarbeide med. Henstillingene om å fjerne dokumentene er også gjort på en høflig og ordentlig måte og helt uten trusler. Derfor har vi nå fjerna dokumentasjonen som var i den opprinnelige artikkelen, men vi lar en del av innholdet være igjen, samt gir lenker til nyere artikler som kan belyse lademulighetene for Model S når den kommer til Norge. For at disse blir gode og mangfoldige, er vi sikre på. Det er åpenbart at Tesla tenker slik gamle elbilister i sin tid lærte seg: Det gjelder å lade alle steder det kan være mulig.

Da setter vi over til en kraftig moderert artikkel på ladestasjoner.no