IKEA åpner hurtigladere på alle varehus i Norge

IKEA åpner hurtigladere på alle varehus i Norge

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan være utdatert

IKEA skal tilby hurtiglading på alle sine varehus i Norge. Hurtigladestasjonen på IKEA Slependen ble åpnet av klima- og miljøminister Vidar Helgesen og generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Samtidig åpnet hurtigladestasjonen på IKEA Ringsaker og i løpet av neste år skal de resterende varehusene i Trondheim, Bergen og Kristiansand tilby hurtiglading. I Stavanger avventer de bygging av nytt varehus.

Satsingen ble markert av Klima- og miljøminister Vidar Helgesen som åpnet hurtigladestasjonen på IKEA Slependen.

– Jeg er imponert over IKEA, ikke bare fordi de åpner ladestasjoner, men fordi dette arbeidet inngår i en mer overordnet bærekrafttenkning. Jeg håper flere selskaper tar etter, og dermed tilrettelegger for at det i 2025 er kun nullutslippsbiler som selges i Norge, sier Helgesen.

Samtidig utfordret han IKEA til å jobbe for utslippsfri vare- og tungtransport.

På IKEA Slependen er det nå fire hurtigladere og fire fleksiladere som driftes av Fortum Charge & Drive. Her kan du betale for lading med SMS og Fortum eller Elbilforeningens ladebrikke.

– Vi er stolte over å få bygge ut IKEAs ladestasjoner på alle sine varehus. Nå blir det enda litt enklere for folk å velge elbil, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive.

Generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen deltok på åpningen og roser initiativet fra en viktig næringsaktør.

– Det er flott at IKEA bidrar til utviklingen mot en utslippsfri veitransport. Flere i næringen bør får øynene opp for elbilutviklingen og tilby lading for sine kunder, sier hun.

– Vi nærmer oss nå 100.000 elbiler og utbyggingen av ladestasjoner henger etter. Det må bli like enkelt å fylle strøm som bensin, fortsetter Bu.

I dag har vi omtrent 650 hurtigladere i Norge. Elbilforeningen mener det i starten for å ligge i forkant av utviklingen bør være en hurtiglader per 100 elbiler. Det betyr at vi må ha 350 flere hurtigladere bare for å komme ajour.

– Om vi skal være i nærheten av å kunne fase ut bensin- og dieselbilsalget frem mot 2025, som nå diskuteres politisk, må vi trolig ha minst 300.000 elbiler i Norge i 2020. Det betyr at det må bygges minst 500 nye hurtigladere hvert år framover, sier Bu.