Hopp til innhold

Konkluderer om Tesla-brann i neste uke

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statens havarikommisjon er i ferd med å gjøre de siste vurderingene rundt Tesla-brannen på Brokelandsheia i Aust-Agder. Superladestasjonen er nå i full drift igjen.

I går kom det fram i Agderposten at Statens havarikommisjon (SHT) hadde avsluttet undersøkelsene av Tesla-brannen på Brokelandsheia 1. januar. Dette stemmer ikke, ifølge avdelingsdirektør Rolf Mellum.

– Vi gjør nå en vurdering av informasjonen vi har samlet inn, og vil konkludere med hvordan vi skal behandle denne saken neste uke. Våre forskrifter gir mulighet for å avslutte saker på annen måte enn en full rapport dersom dette er hensiktsmessig, opplyser Mellum.

Norsk elbilforening er naturligvis opptatt av at alle fakta i saken kommer på bordet.

– Det er viktig at våre medlemmer – og ikke minst folk med mindre kunnskaper om elbil – blir forsikret om at lading er trygt, sier generalsekretær Christina Bu i Norsk elbilforening.

Saken krevde gjennomgang

Mellum fastslår at saken har en spesiell karakter, også fordi den førte til omfattende medieomtale. Nettopp dette bidro også til at mer informasjon har nådd fram til SHT.

Hendelsens skadepotensial gjorde at SHT vurderte det som feil feil å legge saken fra seg uten en utvidet innhenting av informasjon. Alt innsamlet materiale blir nå vurdert.

– Vi konstaterer at en elbil har begynt å brenne under lading, og vil gjøre vurderinger knyttet til dette. Sentrale spørsmål er om vi må ta høyde for at slike branner skjer og om omgivelsene er ivaretatt, sier Mellum.

Han ønsker ikke nå å gå nærmere inn på saken nå, men viser til at saken vil bli behandlet på vanlig måte av SHT.

blogg 20160113 hurtiglader stengt 800

Frigitt vrak og hurtigladestasjon

Restene av den brannutsatte bilen er frigitt til forsikringsselskapet Gjensidige, som skal undersøke restene sammen med Tesla.

Politiet har frigitt ladestasjonen på Brokelandsheia, selv om krimteknikerne ikke har levert sin rapport. Ifølge Agderposten vil det ikke bli foretatt flere undersøkelser fra politiets side, siden det er svært lite som tyder på noe kriminelt. 

PS. Superladestasjonen gjenåpnet torsdag kveld, 14. januar, og er nå i full drift.