Hopp til innhold

Norsk elbilsuksess i beste sendetid på BBC

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmenns sans for elbil blir et viktig innslag i BBCs «Building Cars Live», som går på lufta i høst. Forhåndsopptakene ble rundet av i Oslo i går. Se bilder!

Programleder Kate Humble skal lede høstens program sammen med tidligere Top Gear-kjendis James May. I går intervjuet hun Elbilforeningens generalsekretær Christina Bu. 

– Det er fantastisk inspirerende å se hvordan det er lagt til rette for elbil i Oslo. Her kan man se elbiler overalt, hele tiden!

Det sa BBC-reportasjeteamet på fire som de siste dagene har oppholdt seg i Norge – både i byen og på bygda – for å lage et åtte minutter langt innslag til BBC-programmet. Det er ventet at 4-5 millioner britiske seere vil få innblikk i den norske elbilsuksessen.

blogg 20150812 opera christina 800

– Vi setter selvsagt av tid når innflytelsesrike internasjonale medier som BBC kommer på besøk, sier Bu, som så langt i år har hatt en rekke tilsvarende opptredener.

Forklarer politikken gjennom elbilister

Humble & co. satte av god tid til å ta en nærmere kikk på Norges største offentlige ladeområde, Kongens gate ved Akershus festning. Det var liten tvil om at de var imponert over det de fikk se også her. 

Så mange elbiler hadde de aldri sett – samlet på et så lite område.

Etterpå ville følget videre til landemerket Operataket, der intervjuet med Bu ble gjennomført. Firkløveret fra BBC har ellers vært opptatt av å snakke med norske elbilister, for å forklare den norske elbilpolitikken gjennom dem.

blogg 20150812 thorvald 800

Derfor blir både romerikingen Thorvald Sæby (bildet), tidligere tidobbelt norgesmester i roadracing, og Oslo-bosatte Anita Wiborg, med familie, presentert i programmet.

Building Cars Live blir to halvannen time lange programmer som sendes direkte fra BMWs Mini-fabrikk i Oxford.

blogg 20150812 humble bu 800

blogg 20150812 opera tak 800