Hopp til innhold

Interessen for elbiler øker kraftig i Storbritannia

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kjølvannet av dieselskandalen opplever både bilutleieselskap og forhandlere i Storbritannia sterk oppgang i etterspørsel etter elbiler. Samtidig: Fire av fem tenåringer tror at deres første bil blir elektrisk.

I Storbritannia har interessen for elbiler vært stigende de siste årene, godt hjulpet av økonomiske insentiver og lavere bompengesatser i byer som London.

Likevel er det langt frem til den posisjonen elektriske biler har her til lands.

Men nå tyder mye på at det virkelig begynner å løsne for elbilen på De britiske øyer, og dieselskandalen i Volkswagen kan ha gitt elbilen ytterligere drahjelp på veien mot en elektrisk fremtid. Tidligere i år har vi også omtalt stadig mer offensive grep for å gjøre elbiler og ladbare hybrider mer attraktive:

Salget øker

For ifølge nettstedet gas2 opplever bilutleieselskapet Flexed nå en kraftig økning i ventetiden for leie av elbiler. Mark Hall i utleieselskapet sier at etterspørselen etter elbiler ”har gått gjennom taket de siste ukene.”

Også salgstallene for elbiler øker kraftig.

Ifølge Go Ultra Low, en myndighetsbasert organisasjon for elbiler, er det solgt over 20.000 elbiler hittil i 2015. Dette er en oppgang på nesten 140 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Lysende fremtid

Den lovende økningen i elbilsalget ser ut til å fortsette inn i fremtiden, i hvert fall om vi skal tro undersøkelsen Go Ultra Low gjorde blant 14-17-åringer. For blant morgendagens bilkjøpere svarte hele 80 prosent av de 800 tenåringene at de ville velge elektrisk ved deres første bilkjøp.

Undersøkelsen viste at jo yngre deltagerne var, jo større sjanse var det for at de ville kjøpe elbil i fremtiden. Ni av ti svarte også at de generelt mente at bilkjøpere burde velge elbil.

Disse funnene er godt nytt for produsentene, som ønsker å senke prisen på fremtidige modeller med bedre rekkevidde. For å få til dette er de naturlig nok avhengig av at forbrukerne etterspør elbilene som blir lansert. Nyhetene fra Storbritannia er derfor kjærkomne, og bidrar til fortsatt tro på en elektrisk framtid.