Hopp til innhold

Bli med på elbilfestival i Geiranger!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk elbilforening er 20 år i år, og har med dette gleden av å invitere deg til årets vakreste elbileventyr. Ta med famile og venner til Geiranger 28. – 30. august!

Vi utfordrer deg til å kjøre elbil til Geiranger, uansett hvor i landet du bor. Elbiler av alle slag kan benyttes, og hurtigladenettverket er blitt så landsdekkende at dette bør være overkommelig for de aller fleste. Husk at jo større utfordringen er ved å komme frem, jo større er seieren ved å nå målet! Vi følger opp med en artikkel med foreslåtte reiseruter fra hele landet for alle typer elbiler.

Norges eldste elbil, en Waverly electric fra 1902 blir å se i Geiranger denne helgen!

Falck redning er med oss, og vil ha beredskap for å sikre trygge rammer, og det vil bli gode lademuligheter for alle.

Det vil innen arrangementet bli satt opp over 40 permanente ladepunkt i Geiranger! I tillegg vil vi ha god kapasitet for mange flere midlertidige ladepunkt, og sørge for god ladelogistikk.

Utslippsfritt bileventyr i verdensarvområdet Geiranger venter!

Fasiliteter:

Hotell Union

Hotel Union et av Norges flotteste hoteller, og de kan love at de skal gjøre sitt beste for å skape et triveleg arrangement med fornøyde gjester. Velkommen til Norsk elbilforenings elbilfestival i Geiranger og Hotel Union!

Program:

Dag 1, 28. august: Ankomstdag

Ankomst utover ettermiddagen og organisering av ladeplasser og parkering.

kl. 18.30 – 19.00: Velkomstsamling med informasjon om program og utflukter i Geirangersalen
kl. 19.00 – 21.00: Union Buffet i Restaurant Fjorden
kl. 21.30: Dans til husorkester i danserestauranten

Dag 2, 29. august

kl. 06.00 – 23.00: Union Bad er åpent
kl. 07.30 – 10.00: Frokost i Restaurant Fjorden
kl. 09.00 – 20.00: Union Spa er åpent
kl. 08.30 –  09.00: Utdeling av nistepakker i resepsjonsområdet
kl. 09.00 – 16.00: Utflukter med elbiler til:

1. Dalsnibba (ca. 40 km. t/r). Plan B, ved dårlig vær: Herdalsetra (ca. 80 km. t/r)
2. Sightseeing med «Geirangerfjord» (pristillegg)
3. Besøk Norsk Fjordsenter (pristillegg)

Kl. 16.00 – 17.00: Omvisning i veteranbilgarasjen
kl. 17.00 – 19.00:  Besøk i Union Bad & Spa. Man kan forhåndsbestille behandlinger individuelt eller felles,  og ellers nyte Union Bad & Spa som er 1500 kvadratmeter med velvære. Se egen omtale
kl. 19.00 – 21.00: Union Buffet i Restaurant Fjorden
kl. 21.30: Dans til husorkester i danserestauranten

Dag 3, 30. august

kl. 06.00 – 23.00: Union Bad er åpent
kl. 07.30 – 10.00: Frokost i Restaurant Fjorden
kl. 09.00 – 20.00: Union Spa er åpent
Avreise

 

Dalsnibba
Utsikt fra Dalsnibba der en av utfluktene går til.

Priser:

Arrangementsavgift kr. 500,- pr. elbil

Denne avgiften vil dekke funksjonærer, strøm, parkering og all ladelogistikk på stedet, samt bompenger på private veier i forbindelse med elbilkolonne.

HotELpakke Union
Pris fra kr. 2950,- for to døgn per person i standard dobbeltrom

PRISEN INKLUDERER:
–  2 Overnattinger
–  Stor frokostbuffet lørdag og søndag
–  Nistepakkelunsj lørdag
–  Unions Buffet fredag og lørdag
–  1 Møterom 
–  Inngang Union Bad
–  Inngang Union Treningssenter
–  Tøfler og badekåpe på rommet
–  Dans til husorkester

Tillegg for opphold i enkeltrom: Kr. 600,- (300,- per døgn)

Barnerabatter:
0 – 5 år: Gratis i rom uten ekstraseng. 610,-  i ekstra seng (305,- per døgn)
6 – 10 år: 840,-  per barn i ekstra seng. (420,- per døgn)
11  – 15 år:  1.250,- per barn i ekstra seng. (625,- per døgn)

Begrenset antall plasser, så meld deg på snarest mulig!

Bekreftelse og betaling av depositum får du tilsendt etter påmeldingsfristen sammen med mer informasjon.

Andre aktiviteter hotellet tilbyr:

UNION BAD & SPA
Nyt vår bad & spa avdeling som stod klar i juli 2008. I Union Bad har vi innandørs symjebasseng, utandørs terapibasseng med boblebad, sauna, kafè og leikeland. Union Spa er vår stoltheit – ein oase for avslapping for dei vaksne. Vi byr på privat område med eigne garderobar, saunaområde, avslappings- og behandlingsavdeling. I saunaområdet er det sauna med saunarituale, dampbad, japansk varmebad, hydra-walk, varmebenk med fotbad, isfontene, og opp-levingsdusjar med eigne tema. I eit eige avslappingsområde har vi fire ulike stover til kvile. Her kan ein kose seg med ei bok i bilioteket, nyte utsikta, sove i eit stillerom eller nyte eit lett måltid i peisstua. Her serverer vi også frukost kvar morgon kl. 09.00–12.00. Du kan nyte ein heil dag i Union Spa sitt fellesområde utan å måtte bestille behandling, pris kr 300,-/ for inngang heile helga kr 500,-. Ønskjer du spa behandlingar kan det vere lurt å bestilling på førehand. Sjå spa meny for innhald og prisar.

FORSLAG TIL FOTTURAR

SKAGEFLÅ
Kombiner gjerne sightseeingtur på fjorden med ein fottur til fjellgarden Skageflå. Skageflå er den mest kjende fjordgarden i Geirangerfjorden, mykje på grunn av at Kong Harald og Dronning Sonja feira sølvbryllaupet sitt her i 1993. Det er også her på Skageflå den offisielle plaketten frå Unesco er plassert. Han vart avduka og signert av dronning Sonja den 12. juli 2006. Oppstiginga er krevjande og startar ved Skagehola, der båten set deg i land. Råsa opp mot Skageflå er bratt og luftig, med fantastisk utsikt mot fjorden. Skageflå er ein fjellgard om lag 270 meter over havet. Du går på eige ansvar. Vis omsyn til naturen og omgivnadene. Hugs godt fottøy, drikke. Frå Skageflå er det mogleg å ta turen over fjellet tilbake til Geiranger, eller gå ned att til fjorden for å bli med M/S “Geirangerfjord” tilbake til Geiranger.

STORSÆTERFOSSEN
Storsæterfossen er eit fossefall der ein faktisk kan gå bak fossen. Ein godt tilrettelagt sti med rekkverk gjer turen bak fossen trygg. Turen inntil fossen, som ligg i Vesteråsdalen, tek om lag 45 minutt å gå frå garden Vesterås.

NORDIC WALKING
Dette er ein aktivitet som passar for dei aller fleste, og som gir ei naturoppleving i verdsklasse. Du får instruksjon i enkel og effektiv stavgang, og blir med på vandring eller treningstur med stavar. Turen går føre seg i Geirangerbygda eller til Vesterås eller Haugset. Undervegs kan du nyte naturen og høyre guiden fortelje om lokal historie. Vi har også truger for dei som ynskjer ei ekstra utfordring. Kr 250,- + kr 45,- i evt utstyrsleie pr pers.