Hopp til innhold

Ishavsveien med ny pris

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

IshavsveienIshavsveien har bestemt seg for å endre prisstrukturen på hurtigladingen de tilbyr. Dette skjer etter at det har kommet kraftige tilbakemeldinger på prisen ved spotlading.

elbilforumet stormet det da Ishavsveien for to uker siden informerte om innføring av abonnement på hurtigladenettverket deres. Som alternativ til å abonnere, ble det en høy spotpris på 500 kr pr lading. Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg og var entydige. Elbilistene ønsker flere betalingsvalg og -nivåer.

Strømleverandøren Ishavskraft som står bak Ishavsveien, har lyttet til tilbakemeldingene. De velger å trekke prisen på 500 kr pr lading. På bakgrunn av hva brukerne har diskutert, innfører de et nytt prisprodukt samt en lavere pris og teknisk løsning for adgang til spotlading. Noe som bør være en gledelig nyhet for norske elbilister.

Ishavsveien vil gi tre betalingsløsninger for bruk av hurtigladerne deres: Fast abonnement med RFID-kort, RFID-klippekort og enkeltbetaling med mobiltelefon:

Ingen av løsningene vil ha tidsbegrensning ved lading. Så har du behov for 45 minutter med hurtiglading, så får du det til disse prisene.

IshavsveienDet er verdt å merke seg at det kun er abonnenter som får glede av samarbeidet med Viking redningstjeneste. En tilleggstjeneste som har en verdi på to berginger á 500 kr i året.

– Det nye prisbildet er mulig som følge av nye tekniske løsninger vi har landet på, sier Frank-Hugo Storelv, prosjektleder i Ishavsveien.

Ishavsveien opplyser at laderne som planlagt stenges for fri bruk fra 15.februar. Etter den tid er det kun registrerte RFID-abonnement og -klippekort som vil ha tilgang. Uten disse vil du i en periode måtte ringe for å få manuell tilgang frem til mobilløsningen er i funksjon. Prisen vil være 150 kr pr lading. Bruken samles opp for fakturering.

Gledelig

Det er gledelig at Ishavsveien kommer med nye produkter og tilpasser prisene. De skal ha honnør for at de har lyttet til brukerne og justert sitt tilbud.

– For noen kan nok prisen virke noe stiv, men forstå meg rett, vi som brukere bør akseptere denne løsningen. Så får det være opp til markedet, utviklingen og kommende konkurranse som viser hvordan priser og nye produkter utvikler seg videre, sier Snorre Sletvold, leder av Elbilforeningen.

– Så får vi håpe at de som planlegger å bruke elbilen på lengre strekninger, og som da har behov for hurtiglading som rekkeviddeforlenger, støtter opp om de ulike hurtigladeaktørenes tilbud. Skjer ikke det, kan vi frykte at interessen faller for å bygge mer infrastruktur.