Hopp til innhold

Ishavsveien setter opp nye ladere

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leder Eivind Falk i Mjøsen og omegn elbilforeningEtter at vi i går meddelte at hurtigladerne på Lillehammer er borte, har Ishavsveien tatt affære. Nye ladere er på vei og vil bli montert med det første.

 – Norsk Elbilforening gir honnør til Ishavsveien som nå remonterer midlertidige hurtigladere på Lillehammer, sier generalsekretær Snorre Sletvold.

Det samme gjør leder Eivind Falk i Mjøsen og omegn elbilforening, som reagerte skarpt i gårsdagens sak. Nå er han fornøyd med at Ishavsveien snur.

– Jeg gleder meg til å få laderne på plass igjen. Vi kan jo ikke riskere å gå strømtomme her i innlandets elbilhovedstad! Flott at de kommer på plass igjen på Lillehammer allerede denne uken, sier Falk, som også har vært i kontakt med Ishavsveien i sakens anledning.

Kun CHAdeMO nå 

Laderne som nå settes opp takler kun CHAdeMO-biler, men skal etter planen – og som omtalt i går – senere bli byttet ut med universelle ladere som også har både AC og det nye COMBO-systemet.

Hurtigladerne som nå monteres på Sannom på Lillehammer, er de to Siemens-laderne som tidligere har vært i drift i Ishavsveiens første korridor mellom Oslo og Svinesund.

Disse ble tidligere i år tatt ut av drift og satt på lager, etter at Ishavsveien gjennom sitt testprogram landet på andre teknologileverandører. Dette skjedde også som en følge av at Siemens har valgt ikke lenger å satse på hurtigladere.

Hurtigladerne skal – om noen likevel lurer på det – fungere helt fint.

Gratis i en overgangsfase

Elbil.no får opplyst at laderne som nå settes opp i en overgangsfase, vil være gratis å benytte. Grunnen er at laderne som settes opp ikke knyttes til noe kundesystem.

Når laderne senere blir oppgradert vil også dette ladestedet få innført tilgangskontroll og betaling.

At det universelle ladestedet på Lillehammer foreløpig kun var ment midlertidig, var tydeligvis underkommunisert rundt åpningen.

– Derfor vil vi avslutningsvis gi honnør til Ishavsveien for å rydde opp og gi elbilistene et ladetilbud. Riktignok ikke et universelt ladested i fullskala ennå, men så lar også AC- og Combo-bilene vente litt på seg. Vi velger å tro at universelle ladere dukker opp når combo-bilene leveres ut på markedet, sier Sletvold.