Hopp til innhold

Oslo-kjøpesenter med julegave til elbilister

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stovner senter i Oslo har nylig installert 22 nye ladepunkt i sitt parkeringshus. – En fin julegave til elbilistene, skryter Christina Bu i Elbilforeningen.

Driftsleder ved Stovner senter, Tom-Frode Wolden, forklarer at 20 av de 22 nye plassene er etablert for Type 2-kontakt, mens de to resterende er vanlige stikkontakter (Schuko).

Av de 20 etablerte type 2-laderne er fem av dem på 7,4 kW, mens de resterende 15 er på 3,6 kW. Disse vil også i nærmeste fremtid bli synlig effektmerket slik at det blir enklere for forbrukeren å velge riktig ladepunkt.

Samtlige ladepunkter er å finne på plan 3 i senterets parkeringshus.

Gratis i inntil fire timer

Wolden forklarer videre at lading av elbilen vil være gratis i senterets parkeringshus, men er tidsbegrenset til 4 timer. Dette er senterets offisielle tidsberegning for parkering i p-huset for alle biler.

For at elbilister ikke skal oppleve å komme til parkeringsplasser som ikke blir brukt til lading, har det også blitt bestemt at de 22 elbilplassene kun vil være forbeholdt for ladende elbiler.

Elbilister som kun skal parkere oppfordres derfor til å ta i bruk en av senterets 1200 parkeringsplasser som kun er ment til ren parkering.

– Julegave til elbilister

– Dette er en fin julegave til elbilistene. Et flott initiativ fra Stovner senter, og de fortjener virkelig skryt for å ha satt i gang et slikt tiltak.

– Her går Stovner senter foran som et godt eksempel og vi håper at flere får opp øynene og følger deres gode eksempel, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

Elbilforeningen har i år også gitt ut en egen veileder for nettopp slike utbygginger, med næringsdrivende og arbeidsgivere som målgruppe. Du kan laste den ned her.