Hopp til innhold

Kampen om ladeplassene

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

HøykantparkeringDet kan virke som det i Oslo nå går over alle støvleskafter. Er det ikke mulig lenger å plassere elbilen trygt på en ladestasjon?

 

 

 

Høykantparkering Buddy

På lørdag morgen ulte det i telefonen: «Er det ikke du som har den lille elbilen? Har du sett på den nå?». Vel, her var det ugler i mosen og jeg løfta gardina til side. Sannelig, 50-60 meter bort i gata var Buddyen. Kanskje ikke hva som lenger kan kalles «parkert». Ihvertfall ikke pent og pyntelig slik den skal stå på den lokale ladestasjonen.

OK, jeg kan innrømme at jeg fredag kveld parkerte uten å stappe i ladeledningen. Det hender titt og ofte der jeg bor. Hvis det først er god plass på ladestasjonen i gata, er det mer populært blant naboene at jeg benytter denne framfor å beslaglegge plasser de anser forbeholdt sine bensin- og dieselbiler. Greit nok så lenge det er god plass på ladestasjonen.

Og som i ethvert nabolag, vi har litt kontroll på hva som skjer. Nå for tida er det bare jeg og en Buddy med masse Viking-reklame som bruker den. Da er de to plassene knapt halvfulleWink Før sommeren var det også flere Thinker. Men disse ble brukt av ansatte i Think – og det finnes jo ikke lenger.

Ut i gata for å se nærmere på miseren og ta noen bilder for å forberede politianmeldelse og forsikringsoppgjør.

Buddy høykantparkering

Buddyen på høykant påkalte litt oppmerksomhet. Raskt var vi 4-5 tilstede. Da var det enkelt å ta en avgjørelse. La oss vippe den tilbake. Lettvint gjort, landet varsomt på alle fire.

Til vår alles forbauselse, den var ship-shape også på siden hvor den hadde tatt en nattlig blund. Ingen bulk, intet ødelagt speil, hele glass og – joda hvis jeg tar fram en lupe – noen ørsmå lakksår nederst på døra. Lykken var stor da jeg suste avgårde igjen i den lille elbilen. Hurra for lette kjøretøy med glassfiberkarosseri!

Buddy høykantparkeringI diskusjonen om ladeplikt må dette sies å være en vel streng reaksjon. Jeg mener, det å vippe en elbil ut av ladestasjonen for å få plass sjøl?

Husk at jeg kom i den uheldige situasjonen at parkeringa mi ble ulovlig. På fortauet. Nei, det er ikke pent gjort.

I det minste burde elbilisten jeg hadde irritert denne natta, vippa Buddyen tilbake. Da etter at han eller henne antagelig hadde fått strømmen vedkommende må ha vært fullstendig desperat etter.

Vi får ta dette som et varsel om at det haster med flere ladestasjoner i Oslo. Så kjære kommune, kjør på videre.

Til tross for at det ikke oppsto skade, høykantparkering blir neppe noe jeg kommer til å kjempe innbitt for at myndighetene skal velsigne.

Det får holde med tverrparkering.