Hopp til innhold

Kewet Buddy

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Buddy CabKewet Buddy er forløperen til dagens Buddy og ble i perioden 2005-2009 lagd i ca 700 eks, hvorav så å si alle er på norske veier.

Utvikler og produsent var ElBil Norge (seinere Pure Mobility) på Økern i Oslo.

Kewet Buddy er en teknisk enkel og funksjonell elbil for bybruk, som krever relativt lite vedlikehold og er rimelig i drift. Toppfarten er ca 80 km/t og kjørelengde 30-80 km avhengig av årstid, topografi og kjøremønster. Den er en treseter og registreres som firehjulsmotorsykkel (krever vanlig bilførerkort). Kewet Buddy er 244 cm lang, og vi kan se dem parkert på tvers.

Gamle Buddy ble levert med vedlikeholdsfrie blybatterier. Batterienes levetid er oppgitt til ca 20.000 km, og produsent oppgir nå at en batteripakke koster over 30.000 kr. Men det finnes også andre alternativ i markedet for blybatterier.

Buddy Electric på Økern, Oslo, bistår dem som trenger reservedeler og vedlikehold. Røa Autoco i Oslo betjener også brukte Buddy.

Prisene for brukte Kewet Buddy med blybatterier er rundt 20-60.000 kr. Prisen avhenger særlig av statusen på batteripakka, et skifte koster over 30.000 kr. Siste modell Buddy produsert fra 2009 er en del dyrere. Det gjelder særlig kjøretøyene som ble levert med NiMh-batterier, som har lenger rekkevidde (60-120 km) og batterigaranti på 10 år. Prisene for disse ser ut til å være rundt 80-110.000 kr.

Besøk Buddy Electric og følg med på diskusjonsforumet.