Hopp til innhold

Kjappe i vendinga!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skiltpose elbilHvem har sagt at det kommunale byråkratiet må være treigt? Jo, det er mange av oss. Men av og til kan de overraske slik som i Oslo.

Under snøryddinga sist vinter var det et problem å få parkert på ladestasjonene i Oslo. I våres oppsto det samme problemet da gatene skulle feies.

Samferdselsetaten varsler gjerne minst 2 dager i forveien at de kommer for å gjøre veiarbeid og henger da poser over reservasjonsskiltene for «el-motorvogn». Det vil si at de brukte en type poser som opphevet reservasjonen for elbil og samtidig bare anga parkering forbudt en halv dag eller så. Da så fort andre bilister sitt snitt til å bruke plassene. Helt lovlig var det også.

Skiltpose elbilSkiltposer på plass noen dager i forveien, en dag med rydding/feiing og deretter litt sommel med å ta bort skiltposene igjen, kunne føre til at det gikk 4-6 dager uten at det var mulig å parkere på elbilplassene. Litt irriterende syntes vi og nevnte det sånn i forbifarten til Trafikketaten i Oslo. Ikke noe å stresse med før neste snørydding, sa vi, men går det ikke an å få skiltposer med korrekt informasjon slik at elbilplassene er reservert også i varslingsperioden?

Vi trodde ihvertfall det skulle gå sommer, høst og mesteparten av vinteren før noe hendte. Men et par måneder etter dette lille forslaget fra Norstart, blir ladestasjonen utafor der jeg bor stengt av fordi den skal merkes opp. Med helt nye skiltposer som Samferdselsetaten har lagd. Med tydelig angivelse at det kun er «EL-motorvogn» som kan parkere utenfor tidsrommet for veiarbeidet. Ikke dårlig. Dette kunne ikke gått kjappere i det private næringslivet.

Definitivt er det skapt en verdensnyhet for skiltposer!