Hopp til innhold

Ny og unik forbrukerhjelp

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

kjpsveiledning-elbilmatrise20100629Elbiler er en liten kjøretøygruppe i Norge, og derfor har det heller ikke vært utarbeidet noen god kjøpsinformasjon til de som vurderer kjøp av elbil. Nå har NAF, Forbrukerrådet og Norstart – Norsk Elbilforening sammen laget en kjøpshjelp for å fylle dette tomrommet.

Kjøpsveiledningen er basert på data fra leverandørene som er aktive i det norske markedet. I og med at det er en del spesielle forhold ved elbil, er disse hovedfokus i veiledningen. Dette for at alle skal kunne finne en elbil som passer for sitt bruksbehov. I tillegg til informasjon som tar for seg det en spesielt bør tenke på, har organisasjonene laget en elbilmatrise med spesifikke data. Matrisen skal oppdateres etter hvert som nye elbiler kommer på det norske markedet.

naforbrukernorstartsmindre– Vi er med på dette fordi stadig flere av våre 500 000 medlemmer vurderer elbil, og i årene som kommer vil markedet bli preget av stadig flere elbiler i ulike størrelser og for ulike bruksområder, sier Nils Sødal, fungerende kommunikasjonssjef i NAF. – Vi ønsker at alle alltid skal kunne reise sikkert og miljøvennlig, og el er en av fremtidsløsningene innen transport, fortsetter han.

– Jeg tror mange kan klare seg med elbil hvis de tenker på sitt daglige behov. Det handler om å velge rett redskap til rett bruk og ta hensyn til miljøet og folks helse, sier Rune Håland, generalsekretær i Norstart – Norsk Elbilforening.

– Forbrukerrådet er opptatt av at forbrukerne skal ha mulighet til å ta gode valg og ser denne informasjonen som svært nyttig for de som vurderer å anskaffe elbil, sier regiondirektør Ole Asbjørn Lie i Forbrukerrådet.

Det er mange som kan velge å kjøre forurensingsfritt med elbil. Som familiens nummer to bil er den utmerket. I daglig bruk holder det også med elbil for mange. Elbilene vil om noen år også være noe helt annet enn det som finnes i dag, med større rekkevidde og mer lik tradisjonelle biler.

De tre organisasjonene representerer forbrukerne i Norge. NAF er Nordens største mobilitetsorganisasjon med 500 000 medlemmer. Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon for alle forbrukere av varer og tjenester i Norge. Norstart – Norsk Elbilforening organiserer rundt halvparten av alle landets elbilister, og foreningens formål er å fremme ladbare, energieffektive kjøretøy som helt eller delvis er drevet med elektrisitet.

Dette er et utdrag fra en felles pressemelding for NAF, Forbrukerrådet og Norstart sendt ut i siste uke. Norstart setter stor pris på at de tre forbrukerorganisasjonene nå samarbeider om å gjøre det lettere å velge rett elbil til rett bruk. Fordi alle tre organisasjonene anser det som viktig å få flere elbiler på veiene.

FBI i NRK har allerede plukket opp dette og laget en fin nyhet om det. Der gleder vi oss over at 3/4 så langt har stemt for at de vurderer å kjøpe elbilLaughing

Norstart har hovedansvaret for å vedlikeholde kjøpsveiledningen og elbilmatrisen.