Klimabil 2010 og autoslalåm 23.august

TeslaMandag 23. august arrangerer Zero utstilling av klimavennlige biler, en liten minikonferanse og ikke minst et bilrace på Akershusstranda i Oslo. Zero ønsker at så mange som mulig av oss fra Norstart møter opp med elbilene våre. Politikerne stiller villig opp. Det er også viktig at vi gjør det for å vise at vi er mange som er entusiastiske på elbilens vegne. «Klimabiler» er etter Zeros definisjon nullutslippsbiler (elektriske og hydrogendrevne) og biler på biodrivstoff. Er noen i tvil om hvem det vil være flest av på Rådhusplassen?

Oppmøte av mange og fine elbiler er dessuten god støtte til politikere som gjerne vil det samme som oss – sørge for elbilens endelige gjennombrudd. Dessuten kan vi glede oss over stor underholdning med autoslalåm nedenfor Akershus festning. Det blir lite motorlyd, men desto mer hvining i gummidekk – og sikkert noen dramatiske episoder.

Hele arrangementet er et kick-off for Zero Emission Rally som starter dagen etter. Derfor er det deltakerne i løpet Oslo-Porsgrunn-Stavanger som gir oss en oppvisning i fart og krappe svinger, med biler som Think, Tesla og elektrisk Fiat 500. Sannelig skal vi også få se karer som Henning Solberg og Eldar Vågan i sving.

Programmet for dagen

14:00 Åpning med Olje- og energiminister Terje Riis- Johansen og daglig leder i ZERO, Einar Håndlykken

15:00 Teknisk kontroll av rallybilene

16:00 Debatt og utfordring med blant annet samferdselsminister Magnhild M. Kleppa (Sp), Inga Marthe Thorkildsen (Sv), Marianne Marthinsen (Ap) og Nikolai Astrup (H). Det blir også utspørring av flere bilprodusenter

17:00 Bilrace langs Akershusstranda

18:00 Ferdig

Vi gleder oss!

tesla
(Foto: Cato Buch, Zero)