Hopp til innhold

Klimabil 2010 og autoslalåm 23.august

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

TeslaMandag 23. august arrangerer Zero utstilling av klimavennlige biler, en liten minikonferanse og ikke minst et bilrace på Akershusstranda i Oslo. Zero ønsker at så mange som mulig av oss fra Norstart møter opp med elbilene våre. Politikerne stiller villig opp. Det er også viktig at vi gjør det for å vise at vi er mange som er entusiastiske på elbilens vegne. «Klimabiler» er etter Zeros definisjon nullutslippsbiler (elektriske og hydrogendrevne) og biler på biodrivstoff. Er noen i tvil om hvem det vil være flest av på Rådhusplassen?

Oppmøte av mange og fine elbiler er dessuten god støtte til politikere som gjerne vil det samme som oss – sørge for elbilens endelige gjennombrudd. Dessuten kan vi glede oss over stor underholdning med autoslalåm nedenfor Akershus festning. Det blir lite motorlyd, men desto mer hvining i gummidekk – og sikkert noen dramatiske episoder.

Hele arrangementet er et kick-off for Zero Emission Rally som starter dagen etter. Derfor er det deltakerne i løpet Oslo-Porsgrunn-Stavanger som gir oss en oppvisning i fart og krappe svinger, med biler som Think, Tesla og elektrisk Fiat 500. Sannelig skal vi også få se karer som Henning Solberg og Eldar Vågan i sving.

Programmet for dagen

14:00 Åpning med Olje- og energiminister Terje Riis- Johansen og daglig leder i ZERO, Einar Håndlykken

15:00 Teknisk kontroll av rallybilene

16:00 Debatt og utfordring med blant annet samferdselsminister Magnhild M. Kleppa (Sp), Inga Marthe Thorkildsen (Sv), Marianne Marthinsen (Ap) og Nikolai Astrup (H). Det blir også utspørring av flere bilprodusenter

17:00 Bilrace langs Akershusstranda

18:00 Ferdig

Vi gleder oss!

tesla
(Foto: Cato Buch, Zero)