Hopp til innhold

Koseprat med Ghosn i LEAF

Carlos GhosnMens vi i Norge forsøker å vente tålmodig på elbilen Nissan LEAF, kan vi ha gleden av å høre direktøren i Nissan-Renault legge ut om elbilene sine. Selvfølgelig under en kosetur i en LEAF.

Rart med det, alle samtaler blir litt mer åpne og personlige i en bil. Robert Llewellyn kjørte Carlos Ghosn i en Nissan LEAF fra sentrum av London til flyplassen. Helt uten pompøse powerpoint-presentasjoner holder den sjarmende elbilevangelisten samtalen gående med små innstikk fra Llewellyn.

De som fortsatt tror at Nissan-Renault driver «grønnvasking», vil få nok et motbevis. Å bruke over 20 minutter på en slik elbilprat, under uformelle forhold, uten en sal full av nobiliteter, med så mye vettugt å si på egen hånd – både om store ting og små detaljer, bekrefter igjen at dette ikke er en show-off for Nissansjefen.

Ghosn er sikker på at elbilsatsingen til Nissan-Renault blir en suksess. Men hvor stor suksessen blir, er det til syvende og sist forbrukerne som avgjør. I 2011 forventer Nissan-Renault å selge like mange elbiler som det totalt ble solgt av alle merker i 2010. Da var det 20.000 elbiler av totalt 73 millioner solgte biler. Når 2016 er over, skal Nissan-Renault ha et akkumulert salg på over 1,5 millioner elbiler.

Robert Llewellyn er en engelsk skuespiller, kjent fra komiserien Red Dwarf m.m., som nå er fullstendig hekta på ladbare biler. Derfor serien Fully Charged.

Nedenfor er videoen med litt koseprat om LEAFen, men mye om hva Ghosn kaller «a substantial change», batteriteknologi, nye innovasjoner, energiutfordringer og generell samfunnsutvikling. Nok om det, du kan sjøl se på filmen. Har du litt tid ekstra, kan det være verdt å bruke den for å oppleve den sjarmerende mannens kunnskap og interesse for elbil. 24 minutter er da ikke et så langt TV-program? Avslutningen viser at Carlos Ghosn har forstått med hvilken overlegenhet sjåfører av elbiler kan opptre.