Hopp til innhold

Kraftpakke for Tesla i Oslo sentrum

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vulkan ladestasjonSom ut av det blå har det kommet fire flotte og kjappe ladepunkt for Tesla Model S. Det er Bellona som har drevet fram et tilbud i Vulkan P-hus ved Mathallen.

Bellona skal ikke ha æren aleine, og det er de heller ikke opptatt av å ha. Frederic Hauge retter en stor takk til Aspelin Ramm som er utbyggeren på området. Dessuten har Tesla og Salto Ladestasjoner AS bidratt til prosjektet. Men at det er Bellona som har framskyndet dette, er det ingen tvil om. Godt gjort!

Vulkan prisAspelin Ramm og EuroPark (som drifter p-anlegget) begynte før i år med å sette opp vanlige ladepunkt – hele 40 til sammen. Nå er noen av disse omgjort etter at en kraftig tilførselskabel er ført til et fordelerskap som sprer effekten ut til fire 22 kW veggbokser med kabel med den nye elbilkontakten (Type 2). Avhengig av om du har enkelt- eller tvillinglader i en Model S, kan du lade opptil 10 eller 20 kW. Også en Focus Electric og en BMW i3 eller nyeste Nissan med kraftigere lader, kan ha litt ekstra hjelp av dette tilbudet siden det gir opptil 7 kW for disse bilene.

Tanken har nok utvilsomt først og fremst vært på Tesla Model S. I løpet av to timers gratis parkering, da med litt handling eller spising i området, kan halve kapasiteten av den største batteripakka fylles opp. Slett ikke verst – nærmest til å bli bortskjemt av. Da bør det være mulig å sikte seg inn på en superlader hvis det er langtur du skal ut på. Du kan også stå lenger i p-huset, men etter to timer er det betaling for parkering. Betaling for strømmen er det ikke.

Vulkan P-hus ligger i Maridalsveien 17, rett ved Mathallen. Og det må vi si, forholdene er slett ikke trange i dette p-huset. Noe som er gunstig for de som skal manøvrere en Model S.

Tesla ladestasjon