Hopp til innhold

Lad og bad i Oslo

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo kommune er i full gang med å installere flere hundre nye ladeplasser i verdens elbilhovedstad. Nyeste ladestasjon er på badeplassen i Hvervenbukta hvor du lader mens du bader.

– Vi har etablert fem ladepunkt i Hvervenbukta og utvidet fra fire til tolv ladeplasser på Huk. Nå er det bare å lade og bade, oppfordrer Marianne Mølmen i Oslo kommune.

Tur i skogen

Men vil du heller gå tur i skogen har Oslo kommune også ti ladeplasser ved Frognerseteren.

– Vi har også prøvd å etablere ladeplasser ved andre utfartsteder nær marka, men dårlig tilgang til strøm har gjort det vanskelig, sier Marianne Mølmen.

Marianne Mølmen, Oslo kommune
Marianne Mølmen i Oslo kommune har ansvaret for etablering av ladestasjoner i elbilhovedstaden. Innen nyttår skal over 900 ladeplasser være i drift.

Mølmen har hatt ansvaret for utbyggingen av ladestasjonene i Oslo fram til nå. Hun har vært med siden starten i 2008 da Oslos første ladestasjon i Kongens gate ble åpnet. Hun slutter nå i Oslo kommune og går over til en ny jobb. Vi ønsker lykke til videre og håper Oslo kommune får inn en ny person som er like dedikert og engasjert i elbil som Marianne Mølmen. Har du lyst på Mariannes jobb kan du søke på stillingen.

Oslo kommune fikk nylig æren av å registrere ladepunkt nummer 5.000 i den nasjonale ladestasjonsdatabasen NOBIL som Elbilforeningen drifter. Ladestasjonen på Grev Wedels plass er flunkende ny med seks ladepunkt med vanlig stikkontakt og den nye elbilkontakten (Type 2).

Stengt på Aker brygge

Ladestasjonen på Aker brygge med 50 ladeplasser er nå stengt som tidligere omtalt. Oslo kommune jobber nå med å finne en god erstatning for disse ladeplassene. Vi venter på noen varslede gode nyheter. I mellomtiden må du kjempe om plassene på Fillipstadkaien eller i Kongens gate.

– Husk at du i Kongens gate kan parkere på alle p-plassene, også de uten ladestolpe hvis du ikke har behov for lading. Alle p-plassene er uten tidsbegrensning og gratis for elbil, oppfordrer Marianne Mølmen.

Ladestasjon Hvervenbukta
Ladestasjonen i Hvervenbukta har de nye ladestolpene med vanlig stikkontakt og den nye elbilkontakten (Type 2) som gir litt raskere lading. Lading åpnes med sms eller RFID-kort som for eksempel Ruter sitt reisekort.

Snart 900 ladeplasser i Oslo

Hun opplyser også at antallet ladeplasser i Kongens gate vil bli utvidet med fire i forbindelse med oppgradering av ladestolper i Kongens gate.

Totalt har Oslo kommune nå 544 ladepunkt i drift. Innen året er omme skal antallet være nær 900.

– Vi ligger i rute til å klare målet med å ta igjen etterslep fra i fjor og i tillegg etablere 200 nye ladeplasser i år, sier Marianne Mølmen.

Kommunen vil etablere flere ladeplasser i bydelene der folk bor, ikke bare i sentrum hvor utbyggingen startet.

Se kart over planlagte ladeplasser i Oslo under.