Hopp til innhold

Ladepunkt nr 3.000 for elbiler

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ElbilprinsenFredag for ei drøy uke siden etterlyste vi noen få ladepunkt for å passere (ikke veldig) magiske 3.000 ladepunkt i Norge. Sjølsagt kom det! Fra en av de flittige og uunnværlige elbilistene.

Dessverre ønsker vedkommende elbilist å være anonym. Ikke at vi helt forstår hvorfor. En slik innsats er det bare å være stolt over. Likevel, derfor er det vi har måttet sladde bildet.

 

Stavanger UniversitetssjukehusDet kom et lite rush på grunn av etterlysningen. Akkurat idag er det 3.014 norske ladepunkt fordelt på 901 ladestasjoner. De siste punktene kom fra så ulike steder som Bodø, Ski, Jæren og vinneren: Stavanger Universitetssjukehus som har satt opp 1 ladepunkt forbeholdt besøkende.

Ingen glamorøs ladestasjon. Men nok ett av alle disse ladepunktene vi trenger for å bevege oss komfortabelt rundt som elbilister.

Siden sjukehuset selv ikke har meldt inn punktet, ville det vært umulig for oss å gjøre det kjent gjennom NOBIL hvis det ikke hadde vært for alle de tapre elbilistene som sender oss data. De er spredd over hele landet og kan hete Nils, Jens, Gunn, Ken, Knut, Geir, Snorre, Jørn, Camilla, Synne, Ole og Arnstein. Mange ikke nevnt – men ikke glemt.

Dette er ikke ladestasjonsnerder, men elbilister som veit å gjøre en innsats for å hjelpe andre og tar en skikkelig dugnad i egen elbilradius.

Vi fikk flere friske forsøk på å melde inn ladestasjoner som allerede er i databasen. Hva gjør man ikke for å hjelpe når vi roper ut?

ElbilprinsenEh, det skal innrømmes at en av disse innmeldingene skyldtes en liten feilplassering av stasjonen på kartet. Nok en grunn til at vi er så takknemlige for å ha slike fantastiske hjelpere. Det er ikke bare nye ladestasjoner som kommer inn, men mange bilder og korreksjoner – særlig av koordinatene.

Utover elbilistene får vi mange innmeldinger fra eiere av ladestasjoner. Det kan være energiselskap, kommuner, parkeringsselskap, bedrifter og kjøpesentre.

Så til sammen blir dette bra. Og NOBIL skal bli enda bedre. Og ei heller lenger bare norsk. Men det skal vi skrive en ny artikkel om.

Tusen takk for hjelpen så langt. Vi minner om at du enkelt finner ladestasjonen på f.eks. ladestasjoner.no, klimabiler.no og LadeNå! Endringer eller nyinnmeldinger kan du gjøre på dette skjemaet.

Stå på – det er til glede for alle elbilister som trenger strøm!