Hopp til innhold

Ladestasjon kan gi miljømerke

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

SvanemerketVil du miljømerke dagligvarebutikken din? Da får du ekstrapoeng hvis du har etablert ladestasjon.

Vi er gjort oppmerksomme på en positiv nyhet fra Stiftelsen Miljømerking som forvalter det nordiske svanemerket og EU-blomsten. Den grønne svanen har du sikkert sett på mange produkter. For over 20 år siden ble stiftelsen oppretta av Barne- og likestillingsdepartementet.

 

Ladestasjon CoopFra sommeren 2010 ble det mulig å få miljømerka dagligvarebutikker. I kriteriedokumentet har vi funnet ut at Stiftelsen Miljømerking også tenker på elbil og de andre ladbare kjøretøyene. Hurra! Et av tiltakene du kan gjøre for å få samla nok poeng til å gjøre det som kalles «å ta et helhetsgrep på miljøarbeidet», er å opprette en ladestasjon. Som det står under kriteriene: 

P19 Charging station for electric vehicles / The store offers customers the possibility to charge electric vehicles in the direct vicinity of the store: 0.5p

Bravo! Det er bra. Foreløpig er det 69 svanemerka dagligvarebutikker. Ikke så mange av dem har ladestasjon slik som på bildet fra Coop Extra, Halden. Men da håper vi at flere butikker nå ser sitt snitt til å skaffe seg et billig halvt poeng, gjøre seg mer populær blant elbilister og sikkert få flere lojale kunder.