Hopp til innhold

Ladestasjon med solcellestrøm

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ladestasjon med solcellerI Helsingborg har svenskene fått på plass en ny elbildeling med Nissan LEAF som skal få all strømmen fra solceller.

Involvert i dette er bildelingsselskapet Move About AB og energiselskapet Öresundskraft, sikkert i et godt samarbeid og med støtte fra Helsingborg kommune. Move About kjenner vi godt fra de norske aktivitetene, fint at de øker aktiviteten i Sverige.Move AboutTotalt er det seks Nissan LEAF som inngår i den nye elbilflåten. Det unike er at tre av dem skal få batteriene fylt med solcellestrøm. Anlegget på 40 m2 koster SEK 300.000 og er forventa å produsere 5.000 kWh pr år. Med et antatt forbruk på ca 1,6 kWh pr mil du kjører elbil, skal dette gi totalt over 30.000 km som antas til å rekke for tre av LEAFene. Det sies at solcelleanlegget skal ha en teknisk levetid på 40-50 år, mens investeringen vil være nedbetalt på 10 år.

Elbildelingen er tilgjengelig for både privatpersoner og firmaer. Medlemskapet koster SEK 124 i måneden. Halv pris for studenter og Öresundskrafts kunder som har avtale om «miljøstrøm». På dagtid koster det SEK 99 pr time å leie. På kveldstid SEK 49 pr time eller SEK 169 for hele kvelden.

Les mer hos Move About som oppfordrer oss til å «bli poolare med naturen» og se vidoen fra svensk TV.