Ladestasjon med solcellestrøm

Ladestasjon med solcellerI Helsingborg har svenskene fått på plass en ny elbildeling med Nissan LEAF som skal få all strømmen fra solceller.

Involvert i dette er bildelingsselskapet Move About AB og energiselskapet Öresundskraft, sikkert i et godt samarbeid og med støtte fra Helsingborg kommune. Move About kjenner vi godt fra de norske aktivitetene, fint at de øker aktiviteten i Sverige.Move AboutTotalt er det seks Nissan LEAF som inngår i den nye elbilflåten. Det unike er at tre av dem skal få batteriene fylt med solcellestrøm. Anlegget på 40 m2 koster SEK 300.000 og er forventa å produsere 5.000 kWh pr år. Med et antatt forbruk på ca 1,6 kWh pr mil du kjører elbil, skal dette gi totalt over 30.000 km som antas til å rekke for tre av LEAFene. Det sies at solcelleanlegget skal ha en teknisk levetid på 40-50 år, mens investeringen vil være nedbetalt på 10 år.

Elbildelingen er tilgjengelig for både privatpersoner og firmaer. Medlemskapet koster SEK 124 i måneden. Halv pris for studenter og Öresundskrafts kunder som har avtale om «miljøstrøm». På dagtid koster det SEK 99 pr time å leie. På kveldstid SEK 49 pr time eller SEK 169 for hele kvelden.

Les mer hos Move About som oppfordrer oss til å «bli poolare med naturen» og se vidoen fra svensk TV.