Hopp til innhold

Nissan Leaf årets bil i Europa!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nissan LeafSom det framkommer i nyhetsmatingen vår på forsiden, for første gangen i historien har en elbil blitt kåret til Årets bil i Europa. Dette er banebrytende og fortjener stor, stor oppmerksomhet!

 

 

40 bilmodeller ble konkurrert ut av storsatsingen til Nissan. Det var et tøft og jevnt finalehit og resultatet ble således:

  1. Nissan Leaf, 257 poeng
  2. Alfa Romeo Giulietta, 248 poeng
  3. Opel Meriva, 244 poeng
  4. Ford C-Max/Grand C-Max, 224 poeng
  5. Citroën C3/DS3, 175 poeng
  6. Volvo S60/V60, 145 poeng
  7. Dacia Duster, 132 poeng

Mange verdige vinneralternativ, men de 59 jurymedlemmene bestående av biljournalister fra 23 land, valgte i fellesskap å gjøre en elektrisk bil til årets vinner. Her er det en av journalistene som har forteller hvem han ga førsteplassen, Autocar’s Steve Cropley: «It does more than any rival to «normalise» electric cars». Samtidig avsløres det at en rekke av jurymedlemmene hadde Leaf på siste plass i finalen. Ikke overraskende, elbilen er fortsatt ikke mer husvarm enn at den splitter både ekspertene og opinionen. Diskusjonene framover vil sikkert bli friske og morsomme. I Norge noterer vi at redaksjonssjefen i Motor, Rune Korsvoll, som det eneste norske jurymedlemmet ga Leaf full pott med følgende begrunnelse.

Sommeren 2011 blir de første Nissan Leaf levert til kunder i Norge. Allerede rett over nyttår kan du bestille, mens demobiler er antyda å være på plass i mars. Prisen er ennå ikke klar, men den er lovt å være konkurransedyktig. Basert på prisingen rundt omkring i Europa vil Norstart gjette på 230-240.000 kr inkludert batteriene. Tida får vise om vi er på bærtur.

Norstart har allerede gitt Nissan Leaf litt oppmerksomhet:

Nissan Leaf